FX9590 ve GTX780 Sistem Donma Sorunu

gürtekin

Kilopat
Daha fazla  
  • ASUS CROSSHAIR V FORMULA-Z 990FX/SB950 AM3+ DDR3 2400MHz(O.C.) Anakart
  • Kingston 8GB (2x4GB) HyperX Beast DDR3 2400MHz CL11 1.65V XMP Ram
  • ZALMAN Z11 PLUS HF1 MidT ATX SİYAH PENCERELİ KASA
  • Asus GTX780 ROG STRIX GDDR5 6GB 384Bit Nvidia GeForce DX11.2 Ekran Kartı
  • COOLER MASTER V750 GOLD 80PLUS 750W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI
  • WD 3.5" 1TB Caviar Black Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
  • AMD FX X8 9590 Soket AM3+ 4.7GHz 16MB Önbellek 220W 32nm İşlemci
  • COOLER MASTER X6 SOCKET LGA 2011/1366/1156/1155/775/SOCKET FM1/AM3+/AM3/AM2 İŞLEMCİ SOGUTUCU
  • 128 GB SSD KINGSTON DISK
Yeni topladım bu PC'yi ancak boştayken 5-10 dk sonra donuyor. Hiçbir işlem yapılamıyor. Her seferinde reset atmak zorunda kalıyorum. Oyun oynarken de donup kalıyor. Problem ne olabilir? Windows 7 Home lisanslı işletim sistemi kullanmaktayım.

Arkadaş am3+ uyumlu en güçlü anakarta sahip. Arkadaşın dediği gibi turbo core açarsan otomatik 5 GHz O.C olacaktır kendisi. herhangi bir uyumsuzluk söz konusu değil. Ayrıca işlemciye çamur atanlar olmuş i5 4460 bile 780 e darboğaz etmiyor FX 9590 ın etmemesi gerek. Ancak aklıma takılan soğutucu o işlemciye az geliyor olabilir. Sistemin boştaki sıcaklık değerlerini atar mısın?
Kim darboğaz oluyor yazmış? İşlemci Intel'deki rakiplerine göre çokta iyi sayılmaz.

Siz burada boşuna tartışıyorsunuz arkadaşlar.

Daha önce AMD tabanlı sistemlerimde yaşardım bu tarz donmaları.
Çözüm: Öncelikle, varsa Bıos'u güncelleyin, işletim sisteminizi Windows 8. 1, 10'a yükseltip sonrasında temiz kurulum yaptıktan sonra tüm güncellemeleri yapın, sorun ortadan kalkacaktır.
Kalkmazsa Ram'leri, ekran kartını çıkarıp pinlerini bilindik bir silgi ile silip tekrar yerine takın. Son olarak anakart pilini çıkarıp biraz bekledikten sonra geri takıp devam edin.

Kim darboğaz oluyor yazmış? İşlemci Intel'deki rakiplerine göre çokta iyi sayılmaz.
Her gün böyle konularda cevap yazınca insanın kafası gidiyor işte. İşlemci tabii ki intele göre kötü ancak bir i5 ten daha kötü diyemeyiz. halil ibrahim ve eren16 gibiler FX 9590 ı i3 ten bile daha aşağı seviyelere düşürüyor.

Siz burada boşuna tartışıyorsunuz arkadaşlar.

Daha önce AMD tabanlı sistemlerimde yaşardım bu tarz donmaları.
Çözüm: Öncelikle, varsa Bıos'u güncelleyin, işletim sisteminizi Windows 8. 1, 10'a yükseltip tüm güncellemeleri yapın, sorun ortadan kalkacaktır.
Kalkmazsa Ram'leri, ekran kartını çıkarıp pinlerini bilindik bir silgi ile silip tekrar yerine takın. Son olarak anakart pilini çıkarıp biraz bekledikten sonra geri takıp devam edin.
Benim dediğime ek olarak silgi tavsiyesi vermişiniz, gayet mantıklı. Silginin parçacıkları üstünde kalmasın, aydınlık bir ortamda iyice kontrol edip takmakta fayda var. Yuvanın içine sıkışmasını kimse istemez :)

Benim dediğime ek olarak silgi tavsiyesi vermişiniz, gayet mantıklı. Silginin parçacıkları üstünde kalmasın, aydınlık bir ortamda iyice kontrol edip takmakta fayda var. Yuvanın içine sıkışmasını kimse istemez :)
Mesajınızı tekrar gözden geçirdim, bana masajınıza ilave edilmiş gibi gelmedi:) daha çok @Asım Demir, (Win yüksektme) @Because Im Batman'in (Bıos UP) masajlarına ilave olarak geldi. :D
Tabi yazdığınız mesaj, verdiğiniz bilgi gayet doğru.

Win 10 yükledim BIOS guncelledım ancak sorun devam ediyor.

Yuk halındeyken sıcaklık durumu.

Dosya Ekleri

• sıcaklık.png
    sıcaklık.png
    119,1 KB · Görüntüleme: 386
Son düzenleyen: Moderatör:
Her gün böyle konularda cevap yazınca insanın kafası gidiyor işte. İşlemci tabii ki intele göre kötü ancak bir i5 ten daha kötü diyemeyiz. halil ibrahim ve eren16 gibiler FX 9590 ı i3 ten bile daha aşağı seviyelere düşürüyor.
i3' ten aşağı olduğunu söyleyen kim kardeşim. Kanıt göster. Kendi kendine uydurma. Neyse.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı