FXAA ile MSAA aynı anda açık olursa?

İşletim sistemi
Windows 10
GTA 5'te denemiştim. Kalite artıyor mesela uzaktaki nesnelerin kenarları mükemmel oluyor tırtıklanma olmuyor ancak bayağı FPS düşürüyor. Normalde FXAA açık Yüksek ayarlarda 110 FPS alırken 4x MSAA + FXAA açınca 40-50 oluyor. MSAA'yı 8x yapınca 35-40 oluyor FPS.

GTA 5'te denemiştim. kalite artıyor mesela uzaktaki nesnelerin kenarları mükemmel oluyor tırtıklanma olmuyor ancak bayağı FPS düşürüyor. Normalde FXAA açık Yüksek ayarlarda 110 FPS alırken 4X MSAA + FXAA açınca 40-50 oluyor. MSAA'yı 8X yapınca 35-40 oluyor FPS.

O zaman Battlefield 4'de MSAA'a ile FXAA'yı Full'e çekeyim :D

MSAA ayarını yükseltirsen, FPS değerlerin bayağı düşer.

O ekran kartına bağlı, Ben mesela Ryzen 5 2600 ve 1660 ile tüm ayarlar Ultra, 4X MSAA, FXAA High, resolution scale ayarı da %150'de oynuyorum ve halen 90 FPS'nin altına çok nadir düşüyor. FPS'yi düşürmek için çabalıyorum çünkü ekranım 60 Hz ve FPS 60'ı geçince yırtılmalar oluyor. Amacım bunu en aza indirgemek.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı