G/Ç aygıt hatası nedeniyle ‘istek yürütülemedi' hatası

UncleSam

Hectopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Wd Blue 3.5 Sata Iıı 6gb/s 256MB 2 TB WD20EZBX
Anakart
Gigabayte B660M DS3H
Merhaba arkadaşlar yeni sistem topladım ve işletim sistemini KC3000 SSD'ye kurdum burada sorun yok disk yönetiminde disk2 olarak ayrı bir kısımda çalışıyor. Sistemde 1'i eski 10 yıllık Seagate 1TB olmak üzere 2 HDD var.
Eski HDD
'im sistemde sorunsuz bir biçimde gözüküyor ve içerisindeki dosyalara erişebiliyorum. Şimdi sorun şu; yeni satın aldığım disk aygıt yöneticisinde gözüküyor fakat disk yönetimine girip disk 0 olan kısımda "diski başlat" dediğimde G/Ç aygıt hatası nedeniyle ‘istek yürütülemedi' hatasını alıyorum.
Bu Disk 1 yani eski harddiskimin olduğu kısımda 100 MB'lık bir bölüm olarak yeni HDD'yi görüyorum (Yeni birim Z) yani aynı parça olarak gözüküyorlar. Bunu silmeyi denediğimde de siliniyor fakat aynı hatayı almaya devam ediyorum. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
Sorunlu olan birim Yeni Birim Z

Diski hepsiburadanın kendisinden satın aldım. Üretim tarihi şubat 2023 ama kargocu teslim ederken paketi elinden düşürdü gözle görünür bir hasar yok ama disk bozulmuş olabilir mi yoksa yazılımsal bir durum mu var bilemedim.

Çözüm: Hata veren HDD'yi iade ettim yenisini sipariş verdim gelen harddiski ise hatasız bir şekilde kurup başlattım. Yani problem fiziksel parçada çıktı taşınma esnasında hasar görmüş.

Dosya Ekleri

• Desktop Screenshot 2023.04.22 - 14.44.10.11.png
    2 MB · Görüntüleme: 40
  • Desktop Screenshot 2023.04.22 - 14.34.52.72.png
    320,9 KB · Görüntüleme: 39
  • Desktop Screenshot 2023.04.22 - 14.53.28.54.png
    242,7 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…