G helper nasıldır?

MTKKsl

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, Asus TUF Gaming A15 FA507NVR-LP030 AMD Ryzen 7 7435HS laptopum var son zamanlarda g helper ve Armoury Crate farklılıkları görmeye başladım.
Laptopu alalı çok olmadı ama ilk defa FreeDOS aldım yani ace miydim öyle böyle kurdum ama bayağı gereksiz dosya ve sürücü yüklemiş olabilirim o yüzden genel bir yardım isteyeceğim. İlk başta Armoury Crate yazılımını yüklemiştim ama pek kullanamıyorum açıkçası ve işlemcim altında soğutucu standı olmasına rağmen 86-88 dereceleri buluyor. Sanırım g helper da limit koyulabiliyormuş bunlarla alakalı bilginiz varsa paylaşır mısınız? Hem öğrenmek istiyorum hem de endişe duymak istemiyorum laptopla alakalı. Şimdiden teşekkür ederim.

Ekran görüntüsü 2024-11-09 011834.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 86-88 derece yük altındayken alıyorsanız normal bence ghelper ile limit koyup ve rpm'i ayarlayarak sıcaklıkları düşürebilirsin çok az yer kaplıyor ve basit bi kullanımı var kendim de 3-4 ay armoury crate kullanıp gereksiz olduğunu düşündüm ve ghelper'a geçtim. Armoury crate arkada gereksiz asus servisleri çalıştırıyor. Şimdiye kadar da eksi bi yanını görmedim.

Hocam 86-88 derece yük altındayken alıyorsanız normal bence ghelper ile limit koyup ve RPM'i ayarlayarak sıcaklıkları düşürebilirsin çok az yer kaplıyor ve basit bir kullanımı var kendim de 3-4 ay Armoury Crate kullanıp gereksiz olduğunu düşündüm ve Ghelper'a geçtim. Armoury Crate arkada gereksiz ASUS servisleri çalıştırıyor. Şimdiye kadar da eksi bir yanını görmedim.

Çok bir şey çalıştırmıyorum sadece GTA V'e Valorant arada giriyorum ama soğutucu standı olmadan 90'lara çıkıyor umarım normaldir limit ne kadar komam gerekir?

Çok bir şey çalıştırmıyorum sadece GTA V'e Valorant arada giriyorum ama soğutucu standı olmadan 90'lara çıkıyor umarım normaldir limit ne kadar komam gerekir?
ryzen 5 7535hs işlemcim ben 30w limit koydum sizde 30w koyabilirsiniz.

Hocam 86-88 derece yük altındayken alıyorsanız normal bence ghelper ile limit koyup ve RPM'i ayarlayarak sıcaklıkları düşürebilirsin çok az yer kaplıyor ve basit bir kullanımı var kendim de 3-4 ay Armoury Crate kullanıp gereksiz olduğunu düşündüm ve Ghelper'a geçtim. Armoury Crate arkada gereksiz ASUS servisleri çalıştırıyor. Şimdiye kadar da eksi bir yanını görmedim.

Merhaba limitleri nasıl koydunuz acaba ayrıca GPU'ya limit koydunuz mu?

Ben limit koymak yerine turbo boostu kapattım. Performans olarak çok düşürmedi, üstüne işlemci sıcaklığı da bayağı düşüyor.

Ryzen 5 7535HS işlemcim ben 30W limit koydum sizde 30W koyabilirsiniz.

Bir yerde en az 45 olmalı diye okudum bende aynı işlemciye sahibim ayrıca tüm modlarda mı 45 koydunuz?

Ben limit koymak yerine Turbo Boost'u kapattım. Performans olarak çok düşürmedi, üstüne işlemci sıcaklığı da bayağı düşüyor.

Çoğu kişi limit koyuyor işlemciye normalde armory cretade modlarında kendiliğinden limit var mıydı acaba?

Bir yerde en az 45 olmalı diye okudum bende aynı işlemciye sahibim ayrıca tüm modlarda mı 45 koydunuz?

Çoğu kişi limit koyuyor işlemciye normalde armory cretade modlarında kendiliğinden limit var mıydı acaba?
Maalesef Armoury crate gibi yazılıma 1 hafta katlanabildiğim için hatırlamıyorum. Ama turbo boostu değişiyordu sanırım modlar arasında. Turbo moduna aldığımda 95 derecelere çıkıyordu.

Maalesef Armoury Crate gibi yazılıma 1 hafta katlanabildiğim için hatırlamıyorum. Ama Turbo Boost'u değişiyordu sanırım modlar arasında. Turbo moduna aldığımda 95 derecelere çıkıyordu.

Şu anda limitli mi kullaniyorsunuz? Ayrica hiçbir sorun yasadiniz mi? Kusura bakmayin pek fazla PC islerinden anlamıyorum o yuzden PC'ye bir şey olmasindan korktuğum icin soruyorum

Sadece dengeli modu kullandığım için onu ayarladım sadece 30w iken herhangi bir fps kaybı yaşamadım. Resimdeki gibi yapabilirsin bu ayarlarla çoğu oyunda 80 dereceyi geçmiyor.

Merhaba limitleri nasıl koydunuz acaba ayrıca GPU'ya limit koydunuz mu?
Sadece Cpu'ya limit koydum Gpu'ya limit koyma gereksinimi duymadım sıcaklık dereceleri gayet iyiydi.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    32,8 KB · Görüntüleme: 161

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı