G.Skill 16 GB Ripjaws V vs G.Skill flare X 16 GB

FightForHon0r

Centipat
Merhaba sistemime yeni RAM takmak istiyorum fakat bu iki RAM arasında kararsız kaldım.
.

.
İkisi de CL16 3200MHz hangisini almalıyım ve bu RAM'ler anakart ve RAM ile uyumlu çalışır mı?

Sistemim:
İşlemci: Ryzen 5 1500X.
Anakart: A320M Pro VH Plus.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu alınabilir. Hem aynı fiyatlarda hem de 3600Mhz.

Bu da attığınızın aynı 110 TL'lik bir kârınız oluyor.

Anakartım Max 3200MHz destekliyor diye biliyorum bir de flare X olan RAM Trendyol'da 555 TL yede varda ben önüme gelen ilk linki koymuştum.
Anakartım flare X 16 GB RAM'in 32 GB versiyonunu destekliyor 16 GB olan versiyonu destekler mi?

Anakartım Max 3200MHz destekliyor diye biliyorum bir de flare X olan RAM Trendyol'da 555 TL yede varda ben önüme gelen ilk linki koymuştum.
Anakartım flare X 16 GB RAM'in 32 GB versiyonunu destekliyor 16 GB olan versiyonu destekler mi?
Doğru dikkat etmemişim ana kartınıza. Ben Ripjaws modelini öneririm.

Sebep nedir?
Flare X modeli AMD uyumlu ibaresi hakkında bilginiz var mı? Rijaws modeline göre bir avantajı yok mu?

Ripjaws V modelinde XMP bazı anakartlarda sorun çıkartabiliyor. Kendi anakartım QVL listesinde olmasına rağmen çipleri farklı olduğu için 4x8GB RAM'lar stock halde bile çökmeye sebep oluyordu.
Bugün flare X alacağım ve 2x16 şeklinde test edeceğim böylece bu konuya bir açıklık getirebiliriz.
RAM'leri 2x8 şeklindede kullandım bazen çökse bile yavaş çalışıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı