G.Skill 2x8 16 GB RAM'leri MSI X570 Edge Wi-Fi anakart görmüyor

Guest8080

Decapat
Daha fazla  
Ryzen 7 3700X işlemcili MSI X570 Edge Wi-Fi anakartıma G.Skill 2x8 16 GB Dual kit RAM'leri taktığımda, RAM'lerden 1 tanesi tüm slotlarda çalışıyor, fakat diğer RAM'i tüm slotlarda tek başına ve çift olarak takıp denememe rağmen, anakart RAM'i hiçbir şekilde görmemektedir. Dual kit RAM'leri servise gönderdigimde ve Vatan Bilgisayar'da başka bir bilgisayara taktıklarında RAM'lerin her ikisini de anakart sorunsuz görmektedir. Anakart BIOS'unu güncelleme yaptım, bir faydası olmadı durumla ilgili bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz, çünkü RAM'leri değişim ve iade almıyorlar:

ali abi ram.JPEG

Son düzenleyen: Moderatör:
s1.PNG

Anakartınıza uygun CMOS sıfırlama.
1. Bilgisayarı kapatın ve güç kablosunu çıkarın.​
2. JBAT1'i yaklaşık 5-10 saniye kısa devre yapmak için bir köprü kullanın.(Tornavida ucu da olur)​
3. Kısa devre köprüsünü JBAT1'den çıkarın.​
4. Güç kablosunu takın ve bilgisayarı açın.​

Bunu denedikten sonra;
Çalışan bellek ile tüm slotlar çalışıyor ve diğer bellek ile çalışmıyor ise bellek arızalıdır, Vatanbilgisayar'a denemeden garantiye göndermelerini söyleyin.

• RAM'leri üstündeki seri numarasına göre takmayı dene. İşlemciye yakın olan yuvaya düşük seri nosu olanı tak, uzak yuvaya yüksek olanı.
  • Bu olmazsa eğer bir RAM'i tak, XMP aç, sistemi kapat, diğer RAM'i tak. Bu yöntem aynı sorunu yaşadığımız AData bellekte çözüm getirmişti.
Bir de 5 gün önce çıkmış Beta BIOS'a geç:

7C37v171(Beta version)

Debug ledlerden birisi yanıyor hangisi yanıyor?
Ram ve cpu yanıyor, cpu belli bir süre sonra sönüyor ram uyarı ledi yanmaya devam ediyor. Dediğim gibi ramin teki bozuk, diğer tekini single olarak taktıgımda çalışıyor. Teknik servisede yolladık fakat başka anakart üzerinde sorunsuz çalışıyor ikisi de, bende sadece bir teki sorunsuz çalışıyor, diğer tekini taktığımda ise hiçbir şekilde sistem açılmıyor, gördüğünüz uyarı ışıkları yanıyor.
  • RAM'leri üstündeki seri numarasına göre takmayı dene. İşlemciye yakın olan yuvaya düşük seri nosu olanı tak, uzak yuvaya yüksek olanı.
  • Bu olmazsa eğer bir RAM'i tak, XMP aç, sistemi kapat, diğer RAM'i tak. Bu yöntem aynı sorunu yaşadığımız AData bellekte çözüm getirmişti.

7C37v171(Beta version)

Dediklerinizi en kısa süre içerisinde deneyip geri dönüş yapacağım çok teşekkürler umarım işe yarar

7C37v171(Beta version)

Dediklerinizi denedim fakat yine sonuç alamadım. Hala tek ram çalıştırabiliyorum. Çift ram açamıyorum. ( seri kodu düşük olanı tek ram de taksam açmıyor, fakat seri kodu yüksek olan tek iken çalışıyor. bu arada ramler test edildi ikisindede bir sorun yok )
Arkadaşlar, dediğiniz hemen her yolu denedik, fakat bir sonuç alamadık. Sonuç olarak Vatan Bilgisayar ramleri iade aldı ve ''Gskill Flare X'' Model muadili bir ram kiti yollayacak. Hatanın sebebine gelirsek, Sniper X model aldığım dual ram kiti ''İNTEL'' uyumlu çalışmaktadır, Flare X model olarak bana gönderilecek olan ram kiti ''AMD'' uyumlu çalışmaktadır. Flare X model ram kitini vatan bilgisayar aracılığı ile sistemimde denediğimde sorunsuz çalışmıştır. Zaman ayırıp önerilerde bulunan bütün arkadaşlara teşekkürler.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı