G.Skill 3000 MHz RAM ve HyperX 3200 MHz RAM stabilite sorunu

Makaleler
1
Anakart
Msi X370 Gaming Plus
İşlemci
R7 1700X
Merhaba, elimde G.Skill marka 8x2 3000 MHz kit mevcut. Ben bunların yanına HyperX 3200 MHz 8x2 kit ekledim fakat şu an stabilite sorunları yaşıyorum. BIOS'tan iki XMP profilini de denedim ama günün sonunda yine sistem donuyor. Şu an G.Skill RAM'leri sistemden çıkarıp HyperX RAM'leri XMP ile 3200 MHz çalıştırıyorum ve herhangi bir sorun çıkmadı. Bu iki kiti beraber kullanabileceğim bir çözüm yolu var mıdır? Yoksa tek çarem yeni kit almak mı? Aşağıya CPU-Z ekran görüntülerini bırakıyorum. ( G.Skill modülü sistemden çıkardığım için telefonla çektiğim fotoğrafı koydum, o an ekran görüntüsünü almak aklıma gelmedi :) )
  • Anakart MSI X370 Gaming Plus.
  • İşlemci R7 1700X.
  • HyperX modülün seri numarası: KHX3200C16D4/8GX
  • G.Skill modülün seri numarası: F4-3000C16-8gısb

hyperx 2.png

hyperX.png

IMG_8172.jpg

Son durum nedir?
İlk testi bitirmek zorunda kaldıydım yeni testi başlattım son durum böyle:
IMG_8206.jpeg

Bilgisayarda işim olduğu için son "Hammer" testini atladım. Herhangi bir hatayla karşılaşmadık hocam. Sanırım başardık :)

@The Prodigy Mavi ekran aldık hocam çok iyi gidiyordu aslında anlamadım :(

Son düzenleme:
İlk testi bitirmek zorunda kaldıydım yeni testi başlattım son durum böyle:
Eki Görüntüle 1847657

Bilgisayarda işim olduğu için son "Hammer" testini atladım. Herhangi bir hatayla karşılaşmadık hocam. Sanırım başardık :)

@The Prodigy Mavi ekran aldık hocam çok iyi gidiyordu aslında anlamadım :(

tRTP'i neden 14 yapamadığımızı anladım. tWR 26 olduğundan yarısının üstündeyken kararsızlık çıkartıyor sanırsam. Neyse onu değiştirmeye gerek yok.

tRDRDDD - 7
tRDRDSD - 7
AddrCmdDrvStr - 40 Ohm dener misiniz?

tRTP'i neden 14 yapamadığımızı anladım. tWR 26 olduğundan yarısının üstündeyken kararsızlık çıkartıyor sanırsam. Neyse onu değiştirmeye gerek yok.

tRDRDDD - 7
tRDRDSD - 7
AddrCmdDrvStr - 40 Ohm dener misiniz?
Şehirdışına çıktım hocam eve dönünce deneyeceğim.

ayarlar bu.png

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba :) Ayarları bu şekilde yaptım, şu anlık sorun oluşturmadı.

Mavi ekran vermeden bilgisayar reset attı. Nazar değdi yine 😢

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı