Çözüldü G.Skill 32 GB (2x16 GB) Ripjaws V DDR4 RAM taktıktan sonra PC devamlı reset atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Arkadaşlar B450M S2H rev 1.0 anakart sahibiyim. Crucial 1x16 3000 MHz RAM vardı.
GSKILL 32GB (2x16GB) Ripjaws V DDR4 fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, GSKILL 32GB (2x16GB) Ripjaws V DDR4 en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Bu RAM'i aldım. PC'ye taktım ama Power düğmesine basınca ekran kartı fanları fullenip duracakken tamamen Full devirde dönüyor ve ara sıra reset atıyor. Ekran hiç gelmiyor. Tekrar Crucial'i takınca sorun yok. Vatan Bilgisayar'dan aldım. Sorun ne olabilir?

Aynı RAM'leri aldım indirimde bende B550M DS3H rev 1.5 anakartım ve 5600X işlemcim ile kullanamıyorum aynı sorunları yaşıyorum sistem boot edemiyor ederse mavi ekran veriyor ve Memtest86 ile test yaptığımda tonla hata alıyorum. Aldıktan 1 gün sonra servise gönderdim sorunlu diye ama sorunsuz denilip geri geldi RAM'ler. Şimdi eski RAM'larimi kullanıyorum. Ama bende ki sorun sadece XMP açmaya çalışınca oluyor.

Şimdi tekrar denedim de bilgisayar birkaç resetten sonra görüntü verdi. Şu an sorunsuz çalışıyor gibi. BIOS içinde de 3600Mhz değerini gördüm. Bekleyelim biraz.
Adına sevindim. Daha da sorun çıkacağını sanmıyorum. Çözüme ulaştıran yorumumu çözüm olarak işaretlersen sonrasında çok mutlu olurum.

Adına sevindim. Daha da sorun çıkacağını sanmıyorum. Çözüme ulaştıran yorumumu çözüm olarak işaretlersen sonrasında çok mutlu olurum.
Memtest ile test yapacağım şimdi. Sonucu yazarım size.

Hocam Memtest yapmadım fakat şöyle bir durum var. RAM çalıştı ama BIOS'a girince CPB'nin aktif olduğunu farkettim. Muhtemelen RAM çalışması için aktif etmiş çünkü takmadan önce CPB kapalıydı bende. Tekrar kapalı yapınca bu sefer yine aynı durum (reset) oldu. Açık olunca da işlemci 80 dereceleri görüyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…