G.Skill 3600 MHz RAM'lerin gecikme değerleri nasıl olmalı?

TheGüngör

Decapat
Merhaba, G.Skill marka 3600 MHz CL 18 RAM'lerim mevcut, Ryzen 5 5500 ile kullanıyorum.
Geçen gün merak edip gecikme değerine AIDA64 programı ile baktım ve biraz araştırma yaptım.
70 ns altı olması iyidir üstü kötü diye bir yazı okudum ve araştırmaya başladım.

Command rate: 1t, Gear down mode, Auto, 2T gibi seçenekler barındırıyor. 1T en iyi seçenektir, 2T garantidir.
Gear down mode diye 2 tane ayar mevcut onları disable yaptığımda gecikme değerim 67 ns düşüyor.
Onları kapatmaz 1T olarak ayarlarsam, 80 ns kadar çıkıyor.

@Tolga Samet yardımcı olabilir misiniz?

@Recep Baltaş
Merhaba abi forumda cevap alamadım, Ryzen 5 5500 ile aşağıda linkini bıraktığım RAM'leri kullanmak istedim.
Anakartım ASUS B450F ROG STRIX serisi, 3600 MHz xpm veya el ile çalıştıramaya kalktığımda kasa daha sonraki açılışta üç kere kapanıp açılıyor ve RAM'ler 2133 MHz geri dönüyor yani 1 gün kullanabiliyorum ayarı.
Memtest86 ile test yaptım 0 hata ile karşılaştım ne yapacağımı bilemedim yardımcı olur musunuz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…