G.Skill 3600MHz RAM OC Yapmak

MMMacit

Centipat
Merhaba arkadaşlar, elimde G.Skill 3600MHz'lık RAM'ler var. Anakartım ASUS, bu RAM'leri 4200MHz'a kadar çıkartmak istiyorum. Direk frekansı 4200'e çektiğimde sistem açılmıyor 4000'e çektiğimde sistem açılıyor ama bu sefer RAM'ler 2000MHz'da çalışıyor olarak gözüküyor. Ne yapmam lazım? Sizce detaylı RAM OC yapma rehberi bulamadım voltajdan vs. Bana tavsiye verir misiniz?

Sadece MHz arttırarak OC yapılmaz. Bu rehber yardımcı olabilir size.
Ayrıca 3600 MHz üstünde stabil çalışmama sorunları yaşayabilirsiniz. İşlemci o kadar yüksek frekansı kaldırmayabilir.

Sadece MHz arttırarak OC yapılmaz. Bu rehber yardımcı olabilir size.
Ayrıca 3600 MHz üstünde stabil çalışmama sorunları yaşayabilirsiniz. İşlemci o kadar yüksek frekansı kaldırmayabilir.
Teşekkür ederim. Kullanan arkadaşlar var 4266mhz frekansında.

@MMMacit Kullanırlar da performans artışı yaşadılar mı?
4000'e çektiğimde sistem açılıyor ama bu sefer RAM'ler 2000MHz'da çalışıyor olarak gözüküyor.
O değeri 2 ile çarpmanız gerekebilir. CPU-Z > Memory > DRAM Frequency değerini 2 ile çarparak ulaşabilirsiniz belleğin hızına.

@MMMacit kullanırlar da performans artışı yaşadılar mı?

O değeri 2 ile çarpmanız gerekebilir. CPU-Z > Memory > DRAM Frequency değerini 2 ile çarparak ulaşabilirsiniz belleğin hızına.

Berke hocam şöyle söyleyebilirim. Warzone'da ben 64 GB RAM ile aynı işlemciyle 140 150FPS alırken yapan arkadaş 32gb RAM ile 190 200 arası FPS alıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı