G.Skill DDR4 3200MHz RAM O.C sonrası boot etmeme

dodgemasterx

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Merhaba arkadaşlar. GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsV Siyah DDR4 3200MHz CL16 1.35V Dual Kit RAM kullanıyorum. RAM'ler 2133MHz'de çalışıyor. BIOS'tan XMP açtım ayarlar 3200MHz Voltaj da 1.35 olarak değişti fakat BIOS'tan kaydedip çıktıktan sonra bilgisayar yeniden başladı ve boot etmedi. BIOS'u sıfırlamak zorunda kaldım. RAM'leri nasıl 3200MHz'de çalıştırabilirim?

Sistem:
  • MSI X370 Gaming Pro Carbon
  • Xigmatek Vector 750W 80 Plus Silver
  • AMD Ryzen7 1700X
  • Zotac GTX1080
  • GSKILL 16GB RipjawsV DDR4 3200MHz

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum işlemciye OC yaparken RAM'leri otomatikte bırakırsanız eğer otomatik olarak işlemciyle birlikte OC oluyor. Hem XMP hızlandırması hemde OC olunca fazla gelmiş olabilir. Bios pilini söküp tekrar düzenleyin.

Hep söylerim O.C. yapmak bir insana taşıyabileceğinden fazla yük yüklemek gibidir. Bırakın o frekanslarda çalışsın zorlamayın işlemcilerinizi.

@poyraz_42 Sen ciddi misin? Adamın OC yapılacak bir işlemcisi var ve doğal olarak bu işlemciyi almasındaki sebebi OC yapmak. Sen diyorsun ki bırak o frekanslarda çalışsın. Güzel mantık cidden.

Konuda yanlış anlaşılma olmuş. Arkadaş RAM'ine herhangi bir OC işlemci uygulamamış. Zaten bu model RAM 3200 MHZ'ye kadar çıkabiliyor. Bilgisayara taktığında 2133 MHZ çalışır zaten, sen XMP profile geçirmelisin. 3200 MHZ'den daha fazlasına zorlasaydı OC işlemci olurdu.
RAM'inde ya da anakartında sorun olabilir dostum emin değilim.

Dostum RAM'lere OC uygulamış olması veya olmaması önemli değil XMP devreye almış arkadaş OC'da yapmış. Diyorum ki eğer RAM frekansını otomatikte bırakmışsa işlemci ile otomatik olarak RAM'de OC olur.

1 günlük konuşma cezam olduğu için yazamadım kusura bakmayın. Bu sırada Gskill ile konuştum. Sorun, ramlerin anakartla uyumlu olmamasıymış. En yüksek 2933Mhz ve 1.30V vererek çalıştırabildim ve böyle kullanacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…