G.Skill F5-6000J3636F16GX2-FX5 flare X5 RAM Intel ile uyumlu mu?

Iceeix

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, linkteki ürünü aldım. Normalde AMD işlemcili sistem dizecektim RAM indirime girince aldım ama üstünde AMD expo ready yazıyor. Intel işlemciler daha iyi ve daha ucuz olduğu için (son çıkanlardan bahsediyorum.)
Intel dönmeye karar verdim. Bu RAM'lar Intel ile uyumlu mu bilgisi olan var mı? Kendi sitesine baktım, aldığım yere sordum kesin bir cevap alamadım.

Evet Intel ile de çalışır ama özellikle AMD işlemciler için "optimize edilmiş" oluyor XMP/DOCP profili.
Intel ile çalışmaması için hiçbir sebep yok. En kötü ihtimalle kendin el ile 6000 MHz'ye ya da daha yüksek bir değere overclock edersin. Bu işlerden anlamıyorsan da iade edersin ama dediğim gibi çalışmaması için hiçbir sebep yok anakartın desteklediği sürece. Yani çok takma Expo/xmp 3.0 falan.

Evet Intel ile de çalışır ama özellikle AMD işlemciler için "optimize edilmiş" oluyor XMP/DOCP profili.
Intel ile çalışmaması için hiçbir sebep yok. En kötü ihtimalle kendin el ile 6000 MHz'ye ya da daha yüksek bir değere overclock edersin. Bu işlerden anlamıyorsan da iade edersin ama dediğim gibi çalışmaması için hiçbir sebep yok anakartın desteklediği sürece. Yani çok takma Expo/xmp 3.0 falan.

Anladım şimdi RAM'in stock hali 6000MHz anakartı da öyle alsam 6000 MHz'de ben OC yapmadan çalışır mı yoksa yine BIOS'tan ayar yapmam gerekiyor mu voltaj vs?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı