G.Skill RAM'e hız aşırtma yapılabilir mi?

Maalesef, keşke mümkün olsa :)

dostum yanlıs yönlendirme yapıyorsun arkadasın kartı 2133 mhz zaten bunu biliyor overclock yapıp yapamayacagını soruyor mümkün değil fln yazıyorsun neye göre mümkün tamam 2133 den 2933 e cıkaramaz belki ama 2400hz fln cıkarabilir ram in xmp destegi var biosa girip bakması lazım ne kadar frekans yükseltebileceğine....

Son düzenleme:
dostum yanlıs yönlendirme yapıyorsun arkadasın kartı 2133 mhz zaten bunu biliyor overclock yapıp yapamayacagını soruyor mümkün değil fln yazıyorsun neye göre mümkün değil xmp desteği var ram in biosa girip bakması lazım ne kadar frekans yükseltebileceğine....
Ben 2133' te kullanıyorsun derken, anakartın desteklediği frekansı kastetmiştim. Bellekler de 2133MHz ise XMP, frekansı 2133' e kadar yükseltebilir. Elle yapılan; belleğin desteklediğinden daha fazla yapılan hız aşırtmaları belleğin yanmasına sebebiyet verebilir. Kısacası riskli bir olay.

şu anda 2133MHz' de kullanıyorum 2933MHz yapmak istiyorum. mümkün müdür

Anakartınız 3200 MHz'e kadar destekliyor. Yani yapabilirsin. Tabi bunun için uygun voltaj ve zamanlamaları deneme yanılma yoluyla kendin elde etmelisin. Voltajı abartmadığın sürece RAM yanmaz. İstediğin değeri deneyebilirsin. (Kesin o hızda stabil çalışacak diye de bir kural da yok.)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı