G.Skill RGB RAM'ler işlemci ısısını nasıl etkiler?

Burak AKCA

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikler herkese merhaba. Sistemimden kısaca bahsedip sonra sorunu sizlere soracağım. i7 6700K İşlemcim / 32 GB 8x4 G.Skill Tridentz RGB Kit RAM'ler / ASUS 1080 Ti Ekran kartım / ASUS Z170 PRO GAMING Anakart / Cooler Master 240mm sıvı soğutucu.

3-4 sene kadar Windows 10 enterp. Sistemime hiç format atmamıştım ve rutin yıllık temizlik için kasayı komple söküp parçaları tek tek temizleyip, termal macunu da en kaliteli şekilde sürüp topluyordum. Ama en son toplamamda oyunlarda kasmalar hissettim ve sıcaklık değerlerine baktım. Sıvı soğutucu olmasına rağmen işlemci 100 dereceleri gördüm oyunlarda. Dedim acaba termal macunu sürerken yanlış bir şey mi yaptım diye tekrar sürüp denedim ama sonuç aynıydı. Oyunlara girmeden boşta sıcaklık değerlerine baktım ve 57 derecelerdeydi. Bu ısınında normal olmadığını düşündüm ve format atmaya karar verdim. Formatdan sonra direk hiçbir şey kurmadan direk güncellemeleri tamamen yükledim ve sıcaklık değerlerine boşda baktığımda 34 derecelerdeydi. Daha sonra oyunları kurdum ve oyunlarda sıcaklık değerlerine baktığımda 72 derecelerde olduğunu gördüm en fazla ve sorunun benle alakalı olmadığını anladım. Neyse şimdi asıl konuya geleyim 😁 G.Skill tridentz RAM'lerin RGB programı var sitesinde. Onu kurdum üzerine ekran kartının Aura programını kurdum ve sıcaklık değerlerine tekrar baktım. Boşda 34 derecelerde olan sıcaklık değeri 49 derecelere çıktığını ve oyunlarda 90+ derecelere çıktığını gördüm. Daha sonra 2 RGB programını da kaldırdım ve eski değerlere geri döndü ısı. Şimdi sorum şu. Bu aydınlatmalar ve programları nasıl bu kadar sıcaklık değerlerini oynatır? Bizim için önemli olan kasa içinin ne kadar ferah ve ne kadar ısınmadan oyun, program vs. işler yaparsak o kadar iyi olacak diye yüksek kalite ürünleri almamıza rağmen böyle bir sorun nasıl olur? Sevgili Recep & Ali daha önce benim kasama benzer çok kasa topladınız. Lütfen toplayacağınız bir yeni sistemde bu bahsettiğim olayı deneyip bana geri dönüş yapar mısınız? Şu anda RAM'lerde ekran kartı da en son ayarladığım ışık düzeninde çalışıyor. Ama programlarını bilgisayarımdan kaldırdım. Herkese iyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM ile işlemci bir değildir ve aralarında direk bir fiziksel temas yoktur. Birbirinin ısısını etkilemezler. Nasıl CPU ve GPU'nun ısısını ayrı olarak değerlendiriyorsak, CPU ve RAM'ın ısısını ayrı olarak değerlendirmemiz gerekir.

RAM ile işlemci bir değildir ve aralarında direk bir fiziksel temas yoktur. Birbirinin ısısını etkilemezler. Nasıl CPU ve GPU'nun ısısını ayrı olarak değerlendiriyorsak, CPU ve RAM'ın ısısını ayrı olarak değerlendirmemiz gerekir.
Dostum sen ya yazdıklarımı hiç okumadın, yada yazmak için yazdın =) ben cpu ile ram in arasında fiziksel birşey mi var diye sormadım ki? Bence baştan sona tekrar oku yazımı. Benim sadece sorunum sıkıntım rgb programlarını kendi sitelerinden yükledikten sonra 10-15 derece artması saçma ve yanlış geldi.. Bunun sebebini sordum..
Recep ve Ali sizden de bi yorumunuzu almak isterim..

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı