G. SKİLL Ripjaws 3000 MHz CL15 RAM yükseltme

Dostum bulabiliyorsan aynı ramden alıp dual çalıştırmak daha sağlıklı. Öbür türlü anakart 2 ram için hız düşürüp cl değerini artıyor ve stabil çalıştırmaya çalışıyor. Bazı anakartlar bu sorunun üstesinden gelirken bazı anakartlar gelemiyor. Ben risk alıp aynı ramden bulamadığım için Corsair marka aldım. XMP2 profili ile 2933 mhz hızında sabitledi. CL kaça ayarladı dikkat etmedim.

CL değeri yüksek olana ayarlamıştır.

Şansım yaver gitti tanıdığımda cl15 ram varmış ve ondan 200 tlye aldım.Bugün taktım ama bir sorum olucak,anakartım a320m-ds2 ve 2 tane ram slotu vardı.Şuan anakartımın 2 slotu da 8gb ram ile dolu acaba ramler dual channel oldu mu veya çift slot olduğu için olamıyor mu ?

CPU-Z indirin Memory sekmesine gelin. Orada görürsünüz.

Son durumum: CL16 ile CL15 uyumlu çalışmadı. Mavi ekran ve sistem kitlenmeleri yaşadığımdan dolayı CL16 iade ettim. Elimdeki CL15'i satıp Dual Kit alacağım.

Son durumum: CL16 ile CL15 uyumlu çalışmadı. Mavi ekran ve sistem kitlenmeleri yaşadığımdan dolayı CL16 iade ettim. Elimdeki CL15'i satıp Dual Kit alacağım.

Gskill gibi bir firma nasıl o kadar kullanıcısını ateşe atar anlamıyorum. Şuan aynı sorunu yaşıyorum ram kapasitemi 16 GB yapmak istiyorum ama piyasada ram yok. Galiba bir dost bulup cl15 değerinde 16GB rami ortak alıp 8GB 8GB olacak şekilde paylaşmamız gerekecek. Bu arada anakart marka ve modelinizi öğrenebilir miyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…