G.Skill Ripjaws 8 GB DDR4 3200 mh 3200 MHz'de görüntü vermiyor

haliluyan

Centipat
Daha fazla  
Anakart
msi a520m pro
İşlemci
Amd Ryzen 3 3100
Önceki RAM'im G.Skill Ripjaws 8 GB DDR4 3200 MHz CL 16 RAM'im. A XMP profile 1 ve 2 de 3200 MHz olarak çalışıyordu. Yeni eklediğim XPG 8 GB DDR4 3200 MHz CL 16 RAM'im a XMP profil 1 ve 2 de görüntü vermedi. A XMP profilinden çıktım. Şimdi de 2133 MHz de çalışıyor frekans ve CL değerlerini ne yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• ram.jpg
    ram.jpg
    311,4 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleyen: Moderatör:
XMP profilleri için kit kullanmanızı öneririm ramlerin tüm özellikleri aynı olsada farklı üretim metodları gereği karakterleri birbirlerinden farklıdır. Bu sebeple kit olarak satılan ürünler karakter olarak birbirine en yakın ürünlerdir anakartınızda kaç slot bulunmakta?
2 Slot ise çok bişey aklıma gelmiyor ama 4 slot var ise dual bağlantı yapmaktan kaçının A2 B1 olarak deneyebilirsiniz.
A2 B2 dual çalışmaya zorlayacaktır.

Dual Rank Hynix + Single Rank Micron ile çorba yapmışsın. Şuradan ekran görüntüsü atarsan ayarlara bir bakayım.

ekran resmini paylaştım

XMP profilleri için kit kullanmanızı öneririm ramlerin tüm özellikleri aynı olsada farklı üretim metodları gereği karakterleri birbirlerinden farklıdır. Bu sebeple kit olarak satılan ürünler karakter olarak birbirine en yakın ürünlerdir anakartınızda kaç slot bulunmakta?
2 Slot ise çok bişey aklıma gelmiyor ama 4 slot var ise dual bağlantı yapmaktan kaçının A2 B1 olarak deneyebilirsiniz.
A2 B2 dual çalışmaya zorlayacaktır.
sadece 2 ram yuvası var

ekran resmini paylaştım

sadece 2 ram yuvası var
bios ta böyle cpuz nin değerlerine benzemiyor tam olarak

ekran resmini paylaştım

sadece 2 ram yuvası var

bios ta böyle cpuz nin değerlerine benzemiyor tam olarak

Dosya Ekleri

• zentimings ram.jpg
    zentimings ram.jpg
    124,4 KB · Görüntüleme: 33
  • IMG_20231111_010519.jpg
    IMG_20231111_010519.jpg
    169,2 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:
Rttnom, rttwr, rttpark ayarlarını bulup sırayla disabled, 80 Ohm(RZQ/3), 240 Ohm(RZQ/1 veya high ımpedance) girdikten sonra XMP açmayı dener misin?

Denedim yine görüntü vermiyor.

Rttnom, rttwr, rttpark ayarlarını bulup sırayla disabled, 80 Ohm(RZQ/3), 240 Ohm(RZQ/1 veya high ımpedance) girdikten sonra XMP açmayı dener misin?

Orada mısın yine olmadı.

Yardımcı olacak birileri var mı?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı