G.Skill Ripjaws 8GB 3000MHz CL15 ve CL16

ApoCuk

Centipat
Merhabalar şu an G.Skill Ripjaws V 8 GB 3000MHz CL15 RAM kullanıyorum. RAM'imi 16 GB'a çıkarmayı düşünüyorum ama CL15 piyasada yok. CL16 modeli alırsam CL15'i CL16 olarak çalıştırabilirmişim. Ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Kendi Ram'inin aynısını alırsan bir problem yaşayacağını düşünmüyorum. Attığım linkte "Web'te stokta yok." olarak gözükse de, yanda Acıbadem şubesinde stokta gözüküyor. Orayı arayıp kargolamalarını belki isteyebilirsin. Görüşmeyi dene.
CL 15 olanı alsanız bile sorun yaşayabilirsiniz, kesin bir şey demek mümkün değil.
Arkadaşta zaten CL15 varmış. Ancak internette CL15 bulamamış. CL16 varmış. Neden CL 15 olanı alsa bile problemle karşılaşsın ki?
Dual ram al daha verimli olur
Single Kit demek 8x1 demek. 4x2'de olabileceği için böyle bir ayrım kullanıyorlar bildiğim kadarıyla. kendisindeki ram'i de takınca ve aynı ramlerle 8x2 yapınca zaten dual channel olarak çalışmayacak mı?

Araştırdığımda yapabileceğimi öğrendim. Bu konuyu nasıl yapacağımı öğrenmek için açtım

Araştırdığımda yapabileceğimi öğrendim. Bu konuyu nasıl yapacağımı öğrenmek için açtım
Ben arkadaşların sorularına da yanıt verdim. Ayrıca söylediğim gibi "CL16 alırsam" diye belirtmişsin ya. CL15 olanını almak üzere bir görüş bence. Nasıl yapabileceğin konusuyla da bilen arkadaşlar yanıtlayabilir. Hani CL16 var diyorsun ya piyasada, CL15'te buldum işte ondan bahsediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…