LexonTR Megapat Katılım 2 Mayıs 2014 Mesajlar 409 Makaleler 1 Çözümler 1 Yer İstanbul Daha fazla Cinsiyet Erkek Meslek Öğrenci 8 Aralık 2020 #1 Geçtiğimiz günlerde aşağıda belirttiğim RAM'de XMP açık iken kapanma sorunu olduğunu belirttiğim konu açmıştm. Daha sonra G.Skill önerildi bugün montajını yaptım ve AIDA ile test ettiğim sonucu sizinle paylaşıyorum. https://www.hepsiburada.com/corsair...m1d3000c16-p-HBV00000BZJON?magaza=Hepsiburada (önceden kullandığım RAM.) https://www.hepsiburada.com/g-skill...-3200c16d-16gvkb-p-HBV000001YJPM?magaza=sitem (yeni alınan) Diğer sistem bileşenleri: İşlemci: Ryzen 5 3600. Anakart: Gigabyte B450M-H. Ekran kartı: Sapphire Pulse RX 5500 XT 8 GB. PSU: Zalman 600W 80+ Dosya Ekleri Screenshot_1.png 49,5 KB · Görüntüleme: 67
Geçtiğimiz günlerde aşağıda belirttiğim RAM'de XMP açık iken kapanma sorunu olduğunu belirttiğim konu açmıştm. Daha sonra G.Skill önerildi bugün montajını yaptım ve AIDA ile test ettiğim sonucu sizinle paylaşıyorum. https://www.hepsiburada.com/corsair...m1d3000c16-p-HBV00000BZJON?magaza=Hepsiburada (önceden kullandığım RAM.) https://www.hepsiburada.com/g-skill...-3200c16d-16gvkb-p-HBV000001YJPM?magaza=sitem (yeni alınan) Diğer sistem bileşenleri: İşlemci: Ryzen 5 3600. Anakart: Gigabyte B450M-H. Ekran kartı: Sapphire Pulse RX 5500 XT 8 GB. PSU: Zalman 600W 80+
Kayseri Mantısı Petapat Zamanın Tanığı İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 3 Şubat 2017 Mesajlar 11.740 Makaleler 5 Çözümler 163 8 Aralık 2020 #2 XMP sorunu yaşıyorsunuz diye RipjawsV mi önerdiler? RipjawsV ondan daha beter. 77 ns biraz fazlaymış ama dert edilecek bir şey değil bence.
XMP sorunu yaşıyorsunuz diye RipjawsV mi önerdiler? RipjawsV ondan daha beter. 77 ns biraz fazlaymış ama dert edilecek bir şey değil bence.
LexonTR Megapat Katılım 2 Mayıs 2014 Mesajlar 409 Makaleler 1 Çözümler 1 Yer İstanbul Daha fazla Cinsiyet Erkek Meslek Öğrenci 8 Aralık 2020 #3 Kayseri Mantısı dedi: XMP sorunu yaşıyorsunuz diye RipjawsV mi önerdiler? RipjawsV ondan daha beter. 77 ns biraz fazlaymış ama dert edilecek bir şey değil bence. Genişletmek için tıkla... Kullandığım Corsair RAM kendi XMP profilinde voltajı kesiyordu. Biraz test ettim RipjawsV'ı ama bir sorun gözlemleyemedim henüz. Anakartımın destek listesinde de bulunduğu için aldım direkt. @Kayseri Mantısı
Kayseri Mantısı dedi: XMP sorunu yaşıyorsunuz diye RipjawsV mi önerdiler? RipjawsV ondan daha beter. 77 ns biraz fazlaymış ama dert edilecek bir şey değil bence. Genişletmek için tıkla... Kullandığım Corsair RAM kendi XMP profilinde voltajı kesiyordu. Biraz test ettim RipjawsV'ı ama bir sorun gözlemleyemedim henüz. Anakartımın destek listesinde de bulunduğu için aldım direkt. @Kayseri Mantısı
Kayseri Mantısı Petapat Zamanın Tanığı İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 3 Şubat 2017 Mesajlar 11.740 Makaleler 5 Çözümler 163 8 Aralık 2020 #4 LexonTR dedi: Biraz test ettim RipjawsV'ı ama bir sorun gözlemleyemedim henüz. Genişletmek için tıkla... XMP sorununa denk gelmemişsiniz bu sefer. LPX serisini gömüp RipjawsV önermesi komik. Sorun yok bu şekilde kullanmaya devam edin.
LexonTR dedi: Biraz test ettim RipjawsV'ı ama bir sorun gözlemleyemedim henüz. Genişletmek için tıkla... XMP sorununa denk gelmemişsiniz bu sefer. LPX serisini gömüp RipjawsV önermesi komik. Sorun yok bu şekilde kullanmaya devam edin.
LexonTR Megapat Katılım 2 Mayıs 2014 Mesajlar 409 Makaleler 1 Çözümler 1 Yer İstanbul Daha fazla Cinsiyet Erkek Meslek Öğrenci 8 Aralık 2020 #5 @Kayseri Mantısı İlgili konu R5 3600 RAM overclock sorunu
Kayseri Mantısı Petapat Zamanın Tanığı İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 3 Şubat 2017 Mesajlar 11.740 Makaleler 5 Çözümler 163 8 Aralık 2020 #6 Şu iki konuya bakabilirsiniz. [Çözüldü] R5 3400G sistemde RAM'leri 3600 MHz'e aldığımda oyundan atıyor - Technopat Sosyal | Technopat Sosyal X.M.P açınca mavi ekran | Donanım Arşivi Forum (donanimarsivi.com) XMP aslında hazır OC profilleridir. Bu belleklerin çipinin OC potansiyeli kötü olunca bu da XMP profilinin stabil çalışmamasına sebep oluyor. Üreticiler, bu modellere iyi çip koymadıklarından sorun yaşıyorsunuz.
Şu iki konuya bakabilirsiniz. [Çözüldü] R5 3400G sistemde RAM'leri 3600 MHz'e aldığımda oyundan atıyor - Technopat Sosyal | Technopat Sosyal X.M.P açınca mavi ekran | Donanım Arşivi Forum (donanimarsivi.com) XMP aslında hazır OC profilleridir. Bu belleklerin çipinin OC potansiyeli kötü olunca bu da XMP profilinin stabil çalışmamasına sebep oluyor. Üreticiler, bu modellere iyi çip koymadıklarından sorun yaşıyorsunuz.
LexonTR Megapat Katılım 2 Mayıs 2014 Mesajlar 409 Makaleler 1 Çözümler 1 Yer İstanbul Daha fazla Cinsiyet Erkek Meslek Öğrenci 8 Aralık 2020 #7 Kayseri Mantısı dedi: Şu iki konuya bakabilirsiniz. [Çözüldü] R5 3400G sistemde RAM'leri 3600 MHz'e aldığımda oyundan atıyor - Technopat Sosyal | Technopat Sosyal X.M.P açınca mavi ekran | Donanım Arşivi Forum (donanimarsivi.com) XMP aslında hazır OC profilleridir. Bu belleklerin çipinin OC potansiyeli kötü olunca bu da XMP profilinin stabil çalışmamasına sebep oluyor. Üreticiler, bu modellere iyi çip koymadıklarından sorun yaşıyorsunuz. Genişletmek için tıkla... Çip sanırım biraz şans işi.
Kayseri Mantısı dedi: Şu iki konuya bakabilirsiniz. [Çözüldü] R5 3400G sistemde RAM'leri 3600 MHz'e aldığımda oyundan atıyor - Technopat Sosyal | Technopat Sosyal X.M.P açınca mavi ekran | Donanım Arşivi Forum (donanimarsivi.com) XMP aslında hazır OC profilleridir. Bu belleklerin çipinin OC potansiyeli kötü olunca bu da XMP profilinin stabil çalışmamasına sebep oluyor. Üreticiler, bu modellere iyi çip koymadıklarından sorun yaşıyorsunuz. Genişletmek için tıkla... Çip sanırım biraz şans işi.