G.Skill Ripjaws V 8x2 RAM'leri 32 GB yapmak

BlackRussian

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta belirttiğim gibi RAM kapasitemi 32 GB çıkartmak istiyorum. Vatan indirimlerinden: G.Skill 16 GB (2x8GB) Ripjaws V siyah DDR4 3200MHz CL16 1.35V Dual kit RAM almayı planlıyorum, sorun yaşar mıyım acaba?

Sistem:
Ryzen 3800X.
X570 GAMING Plus anakart.
G.Skill 16 GB (2x8GB) Ripjaws V siyah DDR4 3200MHz CL16 1.35V Dual kit RAM

Son düzenleyen: Moderatör:

Hayır, sıkıntı çıkmaz.

Anakart sitelerindeki uyum listelerine dikkatli bakarsanız bazı RAM'lerin 4 slot destek tiki veya işareti yok.
Bu hususta sorun çıkma olasılığı var. Baktınız sorun oldu, 15 gün içinde cayma hakkınız olduğunu unutmayın. Düşük ihtimal tabi ki bu olasılık.
4 slot yapınca RAM frekansınızı ve CL değerlerini kontrol edin. Sorun olarak RAM'in yüksek frekansa çıkamaması veya aşırı yüksek CL değerleri olabilir.
Sistemimde 2x8 GB RAM vardı ve anakart uyum listesinde idi. Aynı RAM 'den 2x8 daha alacaktım. Anakartın listesinde sadece 2 slot desteği olduğunu fark ettim. Ne olur ne olmaz diye satıp yine bu listede bulunan 2x16 GB RAM kiti aldım.
Daha önceki AMD FX 8320 sistemimde ilk önce 2x4 GB RAM sorunsuz kullanırken 4x4 GB'a geçince çok sorun yaşamıştım. Tercih meselesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…