G.Skill Ripjaws V RAM'le uyumlu RAM önerisi

Veysel Demir

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar sistemime uygun RAM tavsiye edebilir misiniz?

İşlemci: i3-6098P 3M önbellek 3.6 GHz.
Anakart: MSI H110M Pro-VD.
Ekran kartı: MSI GTX 950.
RAM: G.Skill 8 GB Ripjaws V kırmızı DDR4 2400 MHz CL15 1.2v Single RAM.
Hard disk: WD Blue 3, 5" 1TB 64MB SATA III 6Gb/s 7200 RPM.
Kasa: Zalman R1 600le 600W MidT ATX pencereli siyah kasa.

Son düzenleyen: Moderatör:
İtopya'da bir durum gözlemledim doğru ya da yanlıştır net konuşamayacağım. Web de stokta yok yazan ürünlerin fiyatı nedense normal piyasanın üstünde oluyor. Şuanda 5700 XT tek olarak satılmıyor. Bir kaç ay önce browserdan direk TUF EVO serisi 5700 XT karta girdiğimde 23.500 TL fiyat görmüştüm. O yüzden stok olan şubeyi arayıp bir fiyat bilgisi sorarsanız güncel bir fiyat alabilirsiniz diye düşünüyorum. Tekrar belirtiyorum kesin konuşmuyorum web stoğu gözükmeyen bir kaç parça üzerinde yaptığım gözlemdir. Yanlış olabilir.

Ram uyumluluğu çok sıkıntılı bir durumdur. Bazen aynı marka model ürünün bile uyumsuz olduğu gözlemlenebilir çünkü içindeki bellek chipleri o seride farklı marka kullanılmış olabilir.

Bu nedenle 2 ram kullanacaksanız her zaman ikiz ram tercih edin. Elinizdeki mevcut RAM'i satıp 8x2 Dual kit almanız daha doğru olacaktır. Alacağınız yada size önerilecek olan hiç bir ram'in %100 uyum sağlayacak garantisi olmaz hiç bir zaman.

Anakart modelinize baktığım kadarıyla maksimum 2133 Mhz hızı desteklediğini görüyorum. 2400 Mhz yerine gidip 2133 Mhz alabilirsiniz. Çünkü suan ki 2400'lerde maksimum 2133 Mhz'de çalışıyordur. Yukarı arkadaşa hak veriyorum RAM'ler alınırken ikiz alınması en doğru seçenek, tavsiyem elinizdekini satıp 8x2 2133 RAM almanız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı