İtopya'da bir durum gözlemledim doğru ya da yanlıştır net konuşamayacağım. Web de stokta yok yazan ürünlerin fiyatı nedense normal piyasanın üstünde oluyor. Şuanda 5700 XT tek olarak satılmıyor. Bir kaç ay önce browserdan direk TUF EVO serisi 5700 XT karta girdiğimde 23.500 TL fiyat görmüştüm. O yüzden stok olan şubeyi arayıp bir fiyat bilgisi sorarsanız güncel bir fiyat alabilirsiniz diye düşünüyorum. Tekrar belirtiyorum kesin konuşmuyorum web stoğu gözükmeyen bir kaç parça üzerinde yaptığım gözlemdir. Yanlış olabilir.
Ram uyumluluğu çok sıkıntılı bir durumdur. Bazen aynı marka model ürünün bile uyumsuz olduğu gözlemlenebilir çünkü içindeki bellek chipleri o seride farklı marka kullanılmış olabilir.
Bu nedenle 2 ram kullanacaksanız her zaman ikiz ram tercih edin. Elinizdeki mevcut RAM'i satıp 8x2 Dual kit almanız daha doğru olacaktır. Alacağınız yada size önerilecek olan hiç bir ram'in %100 uyum sağlayacak garantisi olmaz hiç bir zaman.
Anakart modelinize baktığım kadarıyla maksimum 2133 Mhz hızı desteklediğini görüyorum. 2400 Mhz yerine gidip 2133 Mhz alabilirsiniz. Çünkü suan ki 2400'lerde maksimum 2133 Mhz'de çalışıyordur. Yukarı arkadaşa hak veriyorum RAM'ler alınırken ikiz alınması en doğru seçenek, tavsiyem elinizdekini satıp 8x2 2133 RAM almanız.