G.Skill Ripjaws V RAM'ler alınır mı?

ah4tmx

Kilopat
Anakart
b550 gaming edge wifi
İşlemci
amd ryzen 5600x
Merhaba. Sistemimde hazırda olarak CMK4m2B3200C16r 3200 MHz CL 16 Corsair 2x8GB RAM'lerim var bunu satıp upgrade edeyim diyorum buradaki RAM'ler hem çok uygun geldi hem de 32 GB 3600 CL16 olarak şahane geldi gözüme bu RAM'lere geçmem mantıklı olur mu yoksa değmez mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilmiyorsam benzer fiyatlara hatta daha ucuza benzer özelliklerde ve RGB'li RAM'ler mevcut. Kendi sistemimde Ripjaws'ın 16'lık kitini kullanıyorum ve fiyat performans konusunda bu serinin gereksiz pahalı olduğu kanaatindeyim, daha doğrusu sistemi aldığımda tek 8 vardı ve sırf Dual olması için emsal RAM'lerden yarı yarıya fazla vererek ikincisini almıştım.
İlave olarak bence 32 GB'a geçilir, özellikle güncel oyunlarda 16 GB RAM artık yavaş yavaş yetersizliğini hisettiriyor. Muhtemelen birkaç yıl içinde oyuncu sistemlerinde 32 GB'ın bir standart haline geldiğini göreceğiz.

16 yetmiyorsa geçilir ama gerek var mı bilemedim. Ayrıca pahalı RAM.

Daha da uyguna kendi kullandığım RAM.

Bunlar CL18 gösterdiğim 3600 hem de CL16 ondan dikkatimi çekti yoksa 3600 ve cl 18 olarak çok çeşit var.

Bu 3200 MHz CL 16 halihazırdaki RAM'lerimde öyle konu açma sebebim hem 32'ye yükseltip hem de MHz'i yükseltmek 3600 CL16 olarak. Ki tam olarak yükselttiğime değsin hesabı yapıyorum.

CL 18 gözümden kaçmış ancak aradaki fiyat farkına değecek performans sunacağını zannetmiyorum, elbette taktir sizin.
Katılıyorum. 2 CL değeri için 600-800 TL fark vermeye hiç gerek yok. O paraya M2 SSD alınır.

Bu 3200 MHz CL 16 halihazırdaki RAM'lerimde öyle konu açma sebebim hem 32'ye yükseltip hem de MHz'i yükseltmek 3600 CL16 olarak. Ki tam olarak yükselttiğime değsin hesabı yapıyorum.
Hocam 400MHz yükselince hissetmezsiniz ki. 3200 gayet yeterli. Yukarıda belirttim zaten.

CL 18 gözümden kaçmış ancak aradaki fiyat farkına değecek performans sunacağını zannetmiyorum, elbette taktir sizin.

Öyle illa değiştireceğim diye bir şey yok sadece fikir almak istedim bilen kişiler tarafından değecekse upgrade yapabilirim RAM'lerimi satıp üstüne ekleyerek değmeyecekse kalsın zaten.

Öyle illa değiştireceğim diye bir şey yok sadece fikir almak istedim bilen kişiler tarafından değecekse upgrade yapabilirim RAM'lerimi satıp üstüne ekleyerek değmeyecekse kalsın zaten.
Dediğim gibi 16 yetmiyorsa geçilir. Ama yok 400MHz yükselsin. CL değeri 2 düşsün ise değmez.

Katılıyorum. 2 CL değeri için 600-800 TL fark vermeye hiç gerek yok. O paraya M.2 SSD alınır.

Hocam 400MHz yükselince hissetmezsiniz ki. 3200 gayet yeterli. Yukarıda belirttim zaten.

Benim öğrenmek istediğim 3600 MHz'de çok CL16 yok çoğu CL18 400 MHz artacak böyle olunca üstünede 16'dan 32'ye geçmiş olacağım yorumlara bakılırsa sanırım değmez diyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…