G.SKILL Ripjaws V vs. Team T-Force Vulcan TUF RAM

Khoos

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar, sistem topluyorum ama 2 RAM arasında kaldım. Sizce:

G.Skill Ripjaws V 16GB (2x8GB) 3600MHz CL18 mi,​

Team T-Force Vulcan TUF 16GB (2x8GB) 3200 Mhz CL16 mı?​

Soruyu fiyatlarından bağımsız olarak soruyorum. İkisi de hemen hemen aynı fiyatta şu anda.
Bir de bu 2 marka hakkında da fikirlerinizi söylerseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi işlemci ile kullanacağınıza bağlı. Şimdi ezbere dayanarak 3600 MHz demesi kolay ama o bellek hızı son jenerasyon da dahil olmak üzere kısıtlı sayıda işlemci tarafından destekleniyor.

Şimdi özel olarak bir işlemci belirtirseniz ona göre incelemek lazım. Örneğin bir Ryzen 3 veya Ryzen 5 işlemci alacaksanız belki de 3200 MHz hız desteği olacak. Bu durumda BIOS üzerinden hızını en fazla 3200 MHz değerine çekersiniz ve böylece boşu boşuna 3600 Mhz almış olursunuz. 10.nesil Intel ve Ryzen 5000 serisinin özelliklerini tam hatırlamıyorum ama i7-i9 veya R7-R9 işlemcilerle birlikte 3600-4000 MHz RAM alıp kullanmak daha mantıklı.

İşlemci ve anakart desteğini geride bırakırsak eğer bu 3200-3600 MHz hızları arasında oyuna yansıyan FPS farkı çok fazla değil.

1- Aradaki fiyat farkı çok değilse
2- Ryzen 7-9/Core i7-9 işlemci alınacaksa
3- Ne olur ne olmaz ileride belki işlemci yükseltirim yüksek hızlı olanı alayım

diyorsanız 3600 Mhz olanı almanızı tavsiye ederim.

Not: Her ikisi de iyi marka olmakla beraber, TUF lisanslı Team marka RAM'lerde ömür boyu garanti var.

Ryzen 5 3600x ile kullanmayı düşünüyorum anakart olarak da asus tuf b450m pro ii gaming almayı düşünüyorum
FPS farkı ben de baktığımda çok azdı ama aradaki fiyat farkı da 50 tl civarı marka olarak içimden geçen Team markaydı ama diğerinde de 3600 mhz olması kafamı çeliyor
Not olarak düşeyim hepsiburada da corsair vengeance 3600 mhz ramle de team marka ram arasında 100 tllik bi fiyat farkı var 3600 almaya karar verirsem corsair almayı düşünüyorum gskillden ziyade

Ben Ryzen 5 5600X ile kullancağım 3600MHz uyumlu diye duymuştum tam bilmiyorum.

Ben Ryzen 5 5600X ile kullancağım 3600MHz uyumlu diye duymuştum tam bilmiyorum.
Doğrudur. Son çıkan Zen 3 işlemcilerde bellek frekans desteğinin arttığı ve bellek gecikmesinin azaldığı söylenmişti. Bir sakıncası olmaz.
50 lira fark varsa ben olsam bende 3600 MHz alırdım. 3600 MHz XMP profilinde sorun çıkarsa BIOS üzerinde frekansı aşağı çekersiniz.

Bahsettiğiniz 3 marka da güzel ama Corsair'in bazı modelleri gereksiz pahalı bence. Team markası çipleri Micron'dan temin ediyor. Diğerlerini bilmiyorum.

Teşekkür ederim fikirleriniz için Team 16 gb 3600 mhz indirime girmiş sanırım onu alıcam en çok güven veren marka o oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…