G.Skill RipjawsX ve P5QC Mavi Ekran Hatası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
3
Yer
Nebuchadnezzar
Daha fazla  
Meslek
Judge Dredd
Yakın zaman içinde 8 GB (2*4 GB) CL7 özellikli G.Skill RipjawsX marka bir RAM aldım. Bilgisayarı çalıştırdıktan bir süre sonra bilgisayarda mavi bir ekran belirdi ve kendini yeniden başlattı. Bu bir kere daha olduktan sonra bir süre olmadı ama bilgisayarı kapatıp açtığımda tekrarladı. Anakarttandır diye düşünüyorum ama emin olamıyorum. Anakartım Asus P5QC. Bu soruna ne neden oluyor acaba söyleyebilir misiniz ? Bir de anakart ile işlemciyi değiştirmeyi düşünüyorum ama yeni nesil işlemcilerin ve anakartların çıkmasını mı bekleyeyim ?

P5QC için çıkan BIOS güncellemeleri arasından iki tanesi (1702 ve 2103) bellek uyumluluğunu artırıyor. Bellekler yüzünden mavi ekran geliyorsa bunun birçok nedeni olabilir. Uyumsuzluk, yanlış frekans, overclock, yanlış voltaj veya bozuk bellekler yüzünden mavi ekran hatası alınabilir. Emin olmak için BIOS güncellemesi yap. Ardından bu program ile bellekleri test et:

https://www.technopat.net/forum/mas...usb-den-calisan-ram-bellek-test-programi.html

Eğer belleklerde hata varsa iade etmeni tavsiye ederim. Anakart ve işlemcini değiştireceksen de foruma yeni bir konu aç ;)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı