G.Skill Trident Z 4266 MHz Nasıl OC Yapılır?

hasangencer

Hectopat
Herkese merhaba arkadaşlar. Bundan 1 yıl önce, internet yolu ile satın aldığım bilgisayarımda BIOS update yaptığım için, RAM'lere yapılan ayarlarım sıfırlandı. Ben satın alırken Kırşehir'deydim, kasa İstanbul'dan geldi. RAM'lerim G Skill Trident 4266 Mhz'e kadar destekleyen RAM'ler. Ürünün linki aşağıdadır.

Arkadaşlar, anakartımda Asus Maximus X HERO. Anakart 4133 Mhz'e kadar destekliyor ve satın alırken de bu şekilde satın aldım. 1 yıl boyunca 4133 Mhz'de sorunsuz kullandım. Ancak BIOS update yapınca ayarlar gitti. Ben ne yaptıysam RAM'lere O.C yapamadım. Herkes X.M.P'yi aç, istediğin frekansı ayarla, o şekilde çalışır dese de olmadı. X.M.P'de frekansı değiştirsen bile, PC o frekansta açılıyor, ancak bilgisayarı kapatıp yeniden açmak istediğinizde, bilgisayar kasası açılıp, açılıp, kapanıyor. Bu yönteme soğuk başlangıç deniyormuş galiba. Yani her bilgisayarı açtığımda donanımı yeni görüyor. Satın aldığım firma İnventus'a da bu durumu sorunca X.M.P'nin yetmeyeceğini, RAM frekansların yüksek olmasından dolayı, X.M.P'nin en fazla 3200 veya 3600'e kadar destekleyeceğini, daha yukarı ayarlar için, ince ayar yapılması gerektiğini söylediler. Ben 3200 veya 3600 MHz'e bile razıyım.

X.M.P moddan auto mod'a alınca, RAM frekansları 2133'e çekiliyor ve sorunsuz bilgisayarı kullanabiliyorum. Sizden yardımlarınızı bekliyorum. BIOS'umun resimlerini aşağıya ekliyorum. Saygılar iyi forumlar.

Dosya Ekleri

• 1..jpg
    1,5 MB · Görüntüleme: 90
  • 2..jpg
    1,1 MB · Görüntüleme: 89
  • 3..jpg
    1,2 MB · Görüntüleme: 80
  • 4..jpg
    1,1 MB · Görüntüleme: 87
  • 5..jpg
    1,1 MB · Görüntüleme: 83
  • 6..jpg
    1,1 MB · Görüntüleme: 78
  • 7..jpg
    1,2 MB · Görüntüleme: 80
Son düzenleyen: Moderatör:
XMP açıp voltajı 1.40V yerine 1.50V yapar mısın? İşe yaramazsa, BIOS güncellemesini geri alabiliyorsanız alırsınız en kötü.

Tolga hocam BIOS güncellemesini geri alamıyorum. Alsam dahi ayarların silinmiş olması kesin. Geri gelmezler. Bir de XMP'de voltaj değerleriyle oynayamamıştım. Bildiğim tek bir şey var, XMP'de bu RAM'leri overclocklayamadığım. Voltaj değerleriyle sadece manuel ayarladığımda değiştirebiliyorum. 3 seçenek var. XMP, Auto, Manuel.

@hasangencer XMP değerlerini manuel olarak girip voltajı değiştirin o zaman. İşe yaramazsa el ile overclock denersiniz.
Tolga hocam daha önce manuel olarak hiç RAM OC yapmadım. Hangi ayarları değiştireceğimi bilemiyorum. Bilen birisinden şu şu şu ayarları değiştir demesini bekleyeyim. Yukarda BIOS ayarların resimlerini paylaşmıştım. Muhakkak bu RAM ve anakartı kullanan birisi cıkacaktır. Hatta Recep Baltaş hocam da aynı anakart ve RAM ve işlemcili bilgisayar dizdi daha önce. Hatta bir videosunda hızlı OC yapmasını da göstermiş ama aynısını yaptım. Bu işlemi yapınca bilgisayar donuyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video da 6.50. Dakika da başlıyor. Aynı işlemi yapıp PC'yi başlatıyorum ama kısa süre içerisinde PC donuyor ve reset atıyor.
@Recep Baltaş
Bu konu yu açalı 1 Yıl oldu. Ancak 1 Yıl boyunca hiç bir şey yapamadım. Öğrendiğim tek şey X.M.P de Frekans ların düzgün çalışmadığı , bu ramlerin Manuel ile ayarlanması gerektiği .G skill firmasından gelen bilgilendirme de X.M.P ile değilde elle ayarlamanın daha iyi olduğunu söylemeleri.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…