Herkese merhaba arkadaşlar. Bundan 1 yıl önce, internet yolu ile satın aldığım bilgisayarımda BIOS update yaptığım için, RAM'lere yapılan ayarlarım sıfırlandı. Ben satın alırken Kırşehir'deydim, kasa İstanbul'dan geldi. RAM'lerim G Skill Trident 4266 Mhz'e kadar destekleyen RAM'ler. Ürünün linki aşağıdadır.
Search for a product by model number, series name, or specification.
Arkadaşlar, anakartımda Asus Maximus X HERO. Anakart 4133 Mhz'e kadar destekliyor ve satın alırken de bu şekilde satın aldım. 1 yıl boyunca 4133 Mhz'de sorunsuz kullandım. Ancak BIOS update yapınca ayarlar gitti. Ben ne yaptıysam RAM'lere O.C yapamadım. Herkes X.M.P'yi aç, istediğin frekansı ayarla, o şekilde çalışır dese de olmadı. X.M.P'de frekansı değiştirsen bile, PC o frekansta açılıyor, ancak bilgisayarı kapatıp yeniden açmak istediğinizde, bilgisayar kasası açılıp, açılıp, kapanıyor. Bu yönteme soğuk başlangıç deniyormuş galiba. Yani her bilgisayarı açtığımda donanımı yeni görüyor. Satın aldığım firma İnventus'a da bu durumu sorunca X.M.P'nin yetmeyeceğini, RAM frekansların yüksek olmasından dolayı, X.M.P'nin en fazla 3200 veya 3600'e kadar destekleyeceğini, daha yukarı ayarlar için, ince ayar yapılması gerektiğini söylediler. Ben 3200 veya 3600 MHz'e bile razıyım.
X.M.P moddan auto mod'a alınca, RAM frekansları 2133'e çekiliyor ve sorunsuz bilgisayarı kullanabiliyorum. Sizden yardımlarınızı bekliyorum. BIOS'umun resimlerini aşağıya ekliyorum. Saygılar iyi forumlar.