G.Skill Trident Z RAM'ler 3600 MHz olarak çalışmıyor

Enis KELEŞ

Centipat
İşlemci: AMD Ryzen 7 2700X
Anakart: MSI B450M PRO M.2 Max 4133MHz
RAM: G.Skill Trident Z 2x16 32 GB DDR4 3600MHz

Arkadaşlar BIOS’u en son sürüm olan A50'ye güncellendim ancak a-XMP aktif ettiğimde iki tane profil çıkıyor. Birisi 3333MHz diğeri 3600 MHz. Ben 3600 MHz seçtikten sonra bilgisayar kendine Reset atıyor ancak hiçbir şekilde açılmıyor. Aradan zaman geçtikten sonra açılıyor tekrar BIOS'a girdiğimde 2133MHz'de gözüküyor. Diğer profile aldığımda yani 3333MHz o zaman bir sıkıntı olmuyor direkt olarak BIOS'a girebiliyorum ve RAM'lar 3333MHz'de çalışıyor.
Neden böyle oluyor ne yapmam gerek aradaki 300MHz çok fark ettirir mi?

3600 Mhz ve üstü değerler Ryzen 3000 serisi işlemciler için destekleniyor. Sizin işlemciniz için o destek görünmüyor. Fakat dert etmenize gerek yok. 3333 Mhz değerinde sisteminiz stabil çalışıyorsa öyle kullanın. Arada fark edemeyeceğiniz kadar küçük bir fark olur.

Şuanda çalışmasında bir sıkıntı yok ama bunu test etme imkanımız var mı ?
Yani stabil çalışıp çalışmadığını test eden bir yazılım ?

Hocam aynı sorun bende de var malesef bir türlü çözemedim.
Aynı marka aynı model ramlerden var 4x8 olarak kullanıyorum. 3333hz'den sonra dediğiniz şeyleri bende yaşıyorum bir türlü çözemedim. anakartım asus rog strix x570-f gaming.
Problemi çözerseniz banada yardımcı olur musunuz?
@Enis KELEŞ

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı