G.Skill uyumlu RAM önerisi

Bütçe
1100 civarı

ftlX0

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Rx 580 8 gb + ryzen 5 5500 16 gb 3200 mhz gskill ram (2x8)
Anakart
asus a320m-k
İşlemci
ryzen 5 5500
İyi Sosyaller iyi akşamlar. Böyle bir şey olduğunu hiç duymamıştım, ama varmış. İşlemciye ve anakarta daha uyumlu RAM modelleri diye. Şu an G.Skill Ripjaws 8 GB 3000 MHz DDR4 RAM kullanıyorum. Ve Fortnite gibi oyunlarda kasma yapıyor. Bunu 16 yapmak istiyorum elime para geçince ama. Hazır bu muhabbetide öğrenmişken bu uyumlulardan alayım diyorum. Parçalarıma göre RAM önerebilir misiniz? Düşüncem 2x8 GB 3200 MHz olması. Şimdiden teşekkürler.

Böyle bir tane görmüştüm sanki uyumlu diye:

Anakartın RAM uyumu vardır sendeki 3200'e kadar destekliyor 3600MHz alırsan 3200 olarak kullanırsın bir de CL değeri var ne kadar düçükse o kadar iyi.

Mesela hangi RAM'leri önerirsiniz bu söylediklerinize göre. Teşekkür ederim ayrıca yorumunuz için.
Bu arada bu nasıl bir başlık değiştirme. Ben uyumlu ram diye öneri istiyorum , bu başlık ne.

Son düzenleme:
Attığın linkdeki RAM güzel alabilirsin. 3600 de alabilirsin ileride anakart yükseltrisen iyi olur ama o anakart 3200 kullanır. BIOS'tan ayarlaman lazım.

3600 alsam taksam sıkıntı olmaz yani değil mi, sadece tam performanslı kullanamam, tek problem bu olur, onun dışında sorun olmaz değil mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı