G.Skill ve Kingston RAM'ler birbiriyle uyumlu mudur?

Pismaniyee

Hectopat
Aşağıya RAM'leri bırakacağım. Acaba ikisi uyuşur mu? Şu an olan 2667MHz DDR4'müş.

Son düzenleyen: Moderatör:
İki farklı marka ve model RAM'in birbiri ile uyumluğu çoğu zaman denemeden bilmesi zor bir durumdur. Zorunda kalmadıkça farklı RAM'leri eşleştirmeyin. Zorunda kaldıysanız Aynı CL değeri için aynı frekansları sağlayıp sağlamadığını kontrol edin.

RAM marka ve modelinizi ve CL değerlerini AIDA64 ya da farklı bir programla öğrenebilirsiniz. En azından oradaki değerleri karşılaştırarak alırsanız problem yaşama olasığınız daha az olur.

Notebooklarda RAM uyumsuzluğu nadir olur. İadesi kolay olan bir yerden alıp deneyin.

@558memoli Dostum yanlış biliyorsun, masaüstü için RAM uyumu neyse laptop için de aynı şey geçerli. Daha önce RAM uyumsuzluğu nedeniyle boot etmeyen açılmayan laptoplar dahi gördüm. Masaütü bilgisayar için RAM alırken nelere dikkat ediyorsanız laptop içinde aynı kriterler geçerlidir. Laptop düzgün şekilde çalışıyor olsa bile uyumsuzluk sebebiyle mavi ekran hataları, performans sorunları, RAM'lerde frekans düşüşleri, ya da sistem tepkisinde gecikmeler yaşanabilir.

Notebook RAM üreten firma sayısı kısıtlı piyasada RAM almak istediğinizde karşılaşacağınız durum belli. Benzer değerlerde olması dışında aynı marka aynı model bulması gerçekten zor. "Aynı olsun" deyip ezberden yazmayı ben de biliyorum. Piyasayı araştırmadan ezber cevap yazıyorlar.

Mesajda da belirttiğim gibi iade edilmesi kolay olan bir yerden RAM alınıp denenebilir. Test edilir uyum problemi yoksa devam edilir. Diğer türlü aynısını bulması çok zor.

Bizde zamanında çok notebook tamiri yaptık. 50'den fazla notebook içinde sadece 2 tanesinde sorunla karşılaştım. Deneme yanılma olmadan RAM takviyesi zor notebooklarda.

@558memoli Bende zaten aynı değerlerde RAM'leri denemesini tavsiye ettim "Aynı olsun" demedim, farklı bir şey konuşmuyoruz ancak laptoplarda RAM uyum sorunu olmuyor diyerek önüne gelen ilk RAM'i almaması gerekli en azından değerleri kontrol etmek gerekli. Uyum sorunu olmaz olursa da iade edersin diyerek insanları yanlış yönlendirmiş oluruz, herkes sizin gibi birçok notebook ile uğraşmamış olabilir ve CL ve frekans değerlerine dikkat etmeden alışveriş yapabilirler. Sonuçta hiçbir şey kaybetmese bile zaman kaybedecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…