G.Skill ve XPG RAM'ler uyumlu çalışır mı?

Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Yazılım
Merhaba, mevcut bilgisayarımda takılı 16 GB (2x8) G.Skill F4-3000C16-8gtzr RAM'ler var. Eski bilgisayarımdan kalma 2 adet 8 GB Adata XPG Gammix D30 8 GB 3200 MHz DDR4 CL16 RAM AX4U32008G16A-SR30 RAM var. Anakartım Gigabyte AB350-M Gaming 3 modele 4 RAM slotu mevcut.
BIOS sürümüm T51C. İşlemci olarak R5 3600 mevcut. Bu iki RAM tipini birlikte kullanabilir miyim uyumlu mudur? Ben denedim ama bilgisayar açılmadı birkaç şey denedim reset vs. olmadı. RAM'leri farklı slotlarda denedim tek tek deneyince açılıyor. RAM uyumsuzluğu var mıdır sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyumlu olsaydı zaten açılırdı diye düşünüyorum. Özellikleri farklı olduğu için birlikte kullanılması zor.

Valla aynı CL, aynı frekans ve aynı GB özelliğindeki iki farklı marka RAM bile olsa pek kararlı çalıştığı söylenemez. Çalışmamasının sebebi de muhtemelen uyumsuzluktan kaynaklıdır.

Uyumlu olsaydı zaten açılırdı diye düşünüyorum. Özellikleri farklı olduğu için birlikte kullanılması zor.
Yani düz mantıkda ben de öyle düşünüyorum. Farklı dediğiniz özellikler nelerdir? Aynı RAM'den satın alamam zaten yok veya pahalı. Yanına uyumlu olarak alabileceğim RAM'in hangi özelliklerine bakmak gerekiyor?

Bu şekilde RAM yükseltmesi yapmak zor olacaksa, elimdeki RAM'leri satıp yerine 2x16GB almak daha mantıklı sanırım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…