G-Sync arada çalışmama sorunu

Shellot

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, Monster'ın G-Sync destekli bilgisayarlarından birini kullanıyorum. Bilgisayarı 6-7 ay önce almıştım, ilk aldığım zamanlarda G-Sync açtığımda oyunlar 75FPS'ye kilitlenip akıcı bir görüntü yaratıyordu(Ekranım 75 Hz bu arada). Ancak yaklaşık bi 3-4 ay önce bazı oyunlarda (örneğin CS:GO) G-Sync açıkken oyun 38 FPS'e kilitlenip input lag 10 ms tarzı seviyelere çıkıyordu ancak, Witcher 3 gibi oyunlarda bu sorun olmuyordu. 75 sabit çalışmaya devam ediyordu. Bende o dönemler 38 FPS'e kilitlenen oyunları daha sık oynadığım için kontrol panelden G-Sync kapatmıştım, 1-2 ay önce yeniden açayım dedim ancak bu seferde G-Sync bazen çalışıyor bazen çalışmıyor. Mesela For Honor'a giriyorum ilk raund 75'e kilitliyor görüntü akıcı oluyor, ikinci raund FPS 90-100 civarı bir seviyeye çıkıp görüntü akıcılığını kaybediyor. Bu sorunu yaşayıp çözenler veya nasıl çözüleceğini bilenler yardım ederse sevinirim, driver'larım güncel. Teşekkürler şimdiden.
Bilgisayarımın özellikleri Intel i7 6700HQ/GTX 1060/16GB DDR4 RAM/Windows 10 education 64bit.

Son düzenleyen: Moderatör:

Sevgili kardeşim NVIDIA kontrol panelinden de 3d ayarlarından da dikey senkirasyonu açık yapmalısın.

Son düzenleyen: Moderatör:
@coşkunn Merhabalar kardeşim ben de de monster Tulpar T5 V10.1.1 bilgisayar var ve sürekli tearing sorunu yaşamaktaydım. Söylediğin gibi nVidia 3d ayarlarından düşey senkronizasyon özelliğini açtım ve sorun çözüldü fakat 60 fps de kilitli kalıyor oyunlar. 1060 ekran kartı var ve daha fazla fps verirken bu özelliği açtığımda 60 da kalması g sync teknolojisi olan bir ekran için olması gereken durum mu. Bildiğim kadarıyla g sync ekranlar ( 60Hz ekran bu arada) ne kadar fps gelirse gelsin akıcı bir şekilde göstermek için tasarlanmış değil midir ? yani ekran kartım 120 fps gönderirken g sync ekran bunu tearing olmadan göstermesi gerekmez mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…