G-Sync çok da gerekli mi?

G-Sync'in 2 çeşiti var 1. si ve en iyisi fiziksel donanım olarak gelen, monitörüm ıcerisinde ek bir donanım. 2. si yazılım olarak gelen yazılım olarak gelen pek iyi sayılmaz olmasa da olur benım için, donanımsal olarak gelen cok kusursuz calısıyor, yazılım geçikmelere vs sebep oluyor ne yazık ki.

Şahsen neredeyse her oyunda Freesync (aynı mantıkla çalışır) kullanıyorum ve benim için olmazsa olmaz derecede. Vysnc açmış gibi akıcı görüntüyü gecikme eklemeden sunuyor. Gsync veya freesync olmadığında akıcı görüntü için, FPS değerinizin monitörün yenileme hızını besleyecek kadar yüksek olması gerekir. Belli bir miktar gecikme karşılığı akıcı görüntü elde edersiniz. FPS değeriniz yetişmiyorsa da özel çözünürlük oluşturup, FPS'niz hangi değerin altına düşmüyorsa o değere sabitlemeniz gerekir. Bu durumda da gecikmenin yanı sıra bazı sahnelerde alacağınız ekstra FPS'den de mahrum kalırsınız. Değişken yenileme hızında böyle bir dert yok, FPS ne ise yenileme hızı da o adı üstünde. Hepsi bir yana eğer görsel hatalardan (yırtılma, titreme gibi) çekinmiyorsanız sizin için hiç önemli olmayabilir de.

Sanırım Gsync compatible ve true Gsync'ten bahsediyorsunuz. Kullandığımız freesync monitörler de compatible olanlar ligi yazılımla mı çalışıyor? Yani freesync olup da ek donanıma sahip monitörler de var mı yoksa bu yazılım yerine donanımla çalışma işi sadece Gsync ultimate monitörlere bi mahsus?

Bildigim kadarıyla(bayağıdır takip etmiyorum) G-Sync için donanım söz konusu ancak FreeSync için hiçbir zaman donanım söz konusu olmadı. Ben arada bir açıyorum FPS oynarken ama o geçikmeyi hissedince geri kapatıyorum. Artık sadece araba yarışı oynarken açıyorum, bu geçikme donanım oldugunda yasanmıyormus diye biliyorum ancak benım bilgilerim eski, ben 4-5 yıldır pek takip etmiyorum bu konuyu.

Yırtılma v.b durum olmadan HDMI ile kullanımı sürdürüyorum. Bir sıkıntı yok, boşa 600TL kabloya da vermeye gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…