G-Sync gerekli mi?

Makaleler
1
Arkadaşlar bir sistem belirlemiştim kafamda lakin sistemimde AMD tabanlı ekran kartı mevcuttu ve her ne kadar bu sebepden olmasa da 144 Hz 1 ms FreeSync destekli bir monitör seçtim. Sorum şu ki; Alacağım sistem hertürlü 144 hzden düşük yani 144 FPS'den daha küçük FPS'ler verecek. Ortalamada 100 FPS civarı. Şimdi bu limiti açmadığım için G-Sync veyahut FreeSync kullanmaya ihtiyacım olmayacak bildiğim kadarıyla. Bu bağlamda monitörün barındırdığı teknoloji benim için bağlayıcı bir etken olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitör ile ekran kartı uyum içinde çalışması tabiki önerilebilir ancak sizin kartınız AMD ise kesinlikle G-sync monitörlerle işiniz yok. Zaten fiyatı da Freesync'a göre pahalı.

Monitör ile ekran kartı uyum içinde çalışması tabiki önerilebilir ancak sizin kartınız AMD ise kesinlikle G-sync monitörlerle işiniz yok. Zaten fiyatı da Freesync'a göre pahalı.
Kardeşim RTX 2060 Super ile freesync destekli bir monitör kullanacağım ve tüm oyunlar için fps ortalamada 100 civarında. Monitör 144 hz olduğundan yırtılma olmaz diye biliyorum. Oluyorsa g-synce bakayım.

Merhaba, Freesync monitörlerde artık Nvidia denetim masasından G-SYNC yi aktif edebiliyorsunuz.

Bende XG2401 ve RTX 2060 var. Feesync bir monitör fakat G-SYNC ile kullanıyorum.

Freesync veya G-SYNC 144hz de kesinlikle gerekli oyunun 115 fps e düştüğü anda sana minimum yırtılma vererek sanki 144 fps de oynuyormuşsun hissiyatı veriyor. Bir nevi dengeliyor.

Freesync ve G-Sync her oyuncu monitöründe olması gereken şeyler, FPS ile monitör Hz' ini düşük FPS oranında bile monitörle senkronize ederek yırtılmaları ve atlamaları minimuma düşürüyor bu teknolojiler. Vsync' in gelişmiş modelleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…