G-SYNC Nedir ? Hangi monitörler destekler ?

Free-Sync'da aynı şey değil mi zaten ?

Hocam merhabalar. Aklıma birkaç soru takıldı, size sormak istedim.

144 hz gsync bir monitörüm var diyelim. Oyunda gsync açık durumdayken fps 144 hz'nin üstüne çıkarsa, gsync bu durumda bir işe yarıyor mu ?

Yırtılma, kayma gibi sorunlar fps'in monitörün desteklediği hz değerinin üstüne çıkınca olmuyor muydu ?

GTX 1660Tİ ekran kartı ile Freesync bir monitör alırsam, gsync'i sorunsuz bir şekilde kullanabilir miyim ? Kullanabilirsem, gsync kadar verimli olur mu ?

Gsync'nin input lag değeri vsync'e göre daha mı düşüktür yoksa daha mı yüksek ?

Rekabetçi oyunlarda gsync'i açmak sizce mantıklı mı ?

Bu konu hakkında yeterince bilgim olmadığından, bilgisi olan birine danışmak istedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim

Oyun içerisinden Vsync açarsan 144 FPS üzerine çıkmaz G-Sync ile de senkron olacağı için yırtılma olmaz.

Evet yırtılma monitör yenileme hızı ile FPS eşit olmadığı için oluyor. Ayrıca bakınız.

Bazı freesync monitörlerde evet GSync kullanıldığını gördüm hangi monitör ile kullanacaksanız belirtin yanlış bilgi vermek istemem.

İnput lag monitörün kendisiyle alakalı, ekran kartından çıkan sinyale tepki verme süresi kısaca.

Rekabetçi maç için hangisi iyi olur bilmiyorum.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ediyorum, elinize sağlık. Alacağım monitör'e tam olarak karar veremedim. Yakın zamanda kararımı verip, size geri dönüş sağlarım öyleyse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…