G-Sync Nedir?

rainytt

Centipat
Daha fazla  
G-Sync, FreeSync ve V-Sync nedir? Bugün internette G-Sync ve FreeSync videosu izledim. G-Sync olmayan Monitörde G-Sync açma diye bir olay varmış. Bu üçü nedir, ne işe yarar ve ne zaman kullanılır?

Ekranı yırtmadan FPS'i Hz değerinize sabitliyor. 75 Hz ile FreeSync açarsan 75 FPS alırsın.

Ekranı yırtmadan FPS'i Hz değerinize sabitliyor. 75 Hz ile FreeSync açarsan 75 FPS alırsın.

Hocam örnek veriyorum ben Valorant'ta 800 FPS alıyorum ve G-Sync açıyorum bir de TLOU'da ultrada FPS monitörümün Hz'inden yüksek değil ona rağmen G-Sync açıyorum yani kısacası FPS'im ekran Hz'inden yüksekken mi G-Sync açmalıyım yoksa FPS'im ekran Hz'inden düşükken mi açmalıyım (kusura bakmayın çok salakça bir soru😶)

G-Sync, FreeSync ve V-Sync nedir? Bugün internette G-Sync ve FreeSync videosu izledim. G-Sync olmayan monitörde G-Sync açma diye bir olay varmış. Bu üçü nedir, ne işe yarar ve ne zaman kullanılır?

Görüntü yırtılmasını önler, FreeSync'dan bir farkı yok. NVIDIA GPU ise ve monitörün destekliyor ise açabiliyorsun.

Hocam örnek veriyorum ben Valorant'ta 800 FPS alıyorum ve G-Sync açıyorum bir de TLOU'da ultrada FPS monitörümün Hz'inden yüksek değil ona rağmen G-Sync açıyorum yani kısacası FPS'im ekran Hz'inden yüksekken mi G-Sync açmalıyım yoksa FPS'im ekran Hz'inden düşükken mi açmalıyım (kusura bakmayın çok salakça bir soru😶)
Rekabetçi oyunlarda VSync açmanız önerilmez. Hikayeli oyunlarda daha akıcı oynamak ve ekran yırtılmadan oynamak için açabilirsin. Monitörünün Hz değeri ile sabitliyor. İstediğin FPS değerinde açabilirsin ama input lag yapıyor biraz.

Dostum senin monitörünün hertz değeri diyelim ki 360. Senin fps 360 dan aşağı düşmüyorsa gsync açmaman gerekiyor. Kısaca böyle.

Rekabetçi oyunlarda V-Sync açmanız önerilmez. Hikayeli oyunlarda daha akıcı oynamak ve ekran yırtılmadan oynamak için açabilirsin. Monitörünün Hz değeri ile sabitliyor. İstediğin FPS değerinde açabilirsin ama input lag yapıyor biraz.

Tamamdır hocam teşekkür ederim bilgi için.

Dostum senin monitörünün hertz değeri diyelim ki 360. Senin fps 360 dan aşağı düşmüyorsa gsync açmaman gerekiyor. Kısaca böyle.
Sağolun hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı