G-Sync Nedir?

Makaleler
1
Yer
Los Santos/Sandy Shores
Daha fazla  
Profil Kapağı
1523905101
Selam arkadaşlar. Uzun süredir laptop kullanıyordum. Mayısa doğru 5700 TL'ye sistem toplayacağım falan filan. Konuyu dağıtıp da ban yemeyelim
Ekran kartı olarak GTX 1060 istiyorum ve onu darboğaz etmeyecek bir monitör arıyorum. Technopat'ta dolaşırken G-Sync diye bir olay gördüm. Arastirdim ama ne olduğunu anladım. Şimdi sorum şu:
  1. G-Sync nedir?
  2. VIEWSONIC 23.6" VX2457-mhd AMD FreeSync™ 75 Hz 1MS GAMING MONİTÖR bu monitörü alırsam sıkıntı yaşar mıyım?
  3. 75 Hz galiba bu monitör, 144 almalı mıyım, yoksa 75 yeter mi?
NOT: PC'yi Gaming amaçlı kullanacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
  1. G-Sync ve FreeSync, ekran yırtılmalarını önlemek ve daha akıcı oyun sunmak için üretilmiş teknolojilerdir. AMD ekran kartlarında FreeSync, Nvidia ekran kartlarında G-Sync olur. Her kartta olmaz, güncel çoğu kartta var. GTX 1060'ta bu teknoloji var örneğin.

Özet olarak bu teknoloji, ekran kartıyla olan iletişimdeki gecikmeleri vs. ortadan kaldırır, ekrana gelen tutarsız sinyalleri düzenler ve görüntünün daha akıcı olmasını sağlar. VSync teknolojisinin daha üstün versiyonu diyebiliriz.
  2. Sorduğunuz monitörde G-Sync değil, FreeSync yazıyor. Gördüğünüz üzere farklı şeyler. Nvidia ekran kartı alıp AMD'nin teknolojisini kullanamazsınız.
  3. Oynayacağınız oyunlara ve sahip olduğunuz ekran kartına göre Hertz tercihi size kalmış. Ne kadar yüksek Hz, o kadar akıcı oyun deneyimi demektir.

Gerçekten oyun oynama zevkine erişmek istiyorsanız 144 hertz mutlaka almalısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…