G0st.com Virüs Müdür?

lowinyep

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarım açılır açılmaz varsayılan tarayıcım açılıyor ve şöyle bir siteye atıyor. Reklam engelleyicim bu siteyi engelliyor ama bu nedir virüs tarzı bir şey mi nasıl PC'den silebilirim veya bir tehlikesi var mı?

1748524335489.png

Arkadaşlar bilgisayarım açılır açılmaz varsayılan tarayıcım açılıyor ve şöyle bir siteye atıyor. Reklam engelleyicim bu siteyi engelliyor ama bu nedir virüs tarzı bir şey mi nasıl PC'den silebilirim veya bir tehlikesi var mı?

Eki Görüntüle 2501212

Evet bu tip şeyler genelde 'adware' yani reklam virüsü tarzı yazılımlar olur. Sistem başlangıcına kendini ekler, tarayıcıyı otomatik açıp belirli bir siteye yönlendirir. Gördüğüm kadarıyla şu an ciddi zarar veren bir şey değil ama yine de sistemde kalması iyi değil.

Kaspersky, Malwarebytes veya AdwCleaner gibi programları kullanmanı öneririm. Genelde bu tarz şeyleri direkt bulup silerler. Özellikle AdwCleaner bu işlerde çok başarılı.
Ayrıca şu adımları da kontrol et:

Görev Yöneticisi > Başlangıç sekmesinde şüpheli programlar var mı?

Tarayıcının kısayoluna sağ tık > Özellikler > "Hedef" kısmında .exe'den sonra ekstra bir link eklenmiş mi?

Tarayıcı uzantılarını da kontrol et, bilmediğin veya garip duranları kaldır.

Bunları yaparsan büyük ihtimalle sorunu çözersin. Takıldığın bir yer olursa tekrar yazarsın.

Kayıt defterinde düzenleyici ile bu yollara gidin:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

Bunlardan herhangi birinde herhangi bir web adresi varsa kaldırın.

Bu yontemi de dener misiniz?

Evet bu tip şeyler genelde 'adware' yani reklam virüsü tarzı yazılımlar olur. Sistem başlangıcına kendini ekler, tarayıcıyı otomatik açıp belirli bir siteye yönlendirir. Gördüğüm kadarıyla şu an ciddi zarar veren bir şey değil ama yine de sistemde kalması iyi değil.

Kaspersky, Malwarebytes veya AdwCleaner gibi programları kullanmanı öneririm. Genelde bu tarz şeyleri direkt bulup silerler. Özellikle AdwCleaner bu işlerde çok başarılı.
Ayrıca şu adımları da kontrol et:

Görev Yöneticisi > başlangıç sekmesinde şüpheli programlar var mı?

Tarayıcının kısayoluna sağ tık > özellikler > "hedef" kısmında .exe'den sonra ekstra bir link eklenmiş mi?

Tarayıcı uzantılarını da kontrol et, bilmediğin veya garip duranları kaldır.

Bunları yaparsan büyük ihtimalle sorunu çözersin. Takıldığın bir yer olursa tekrar yazarsın.

Hocam dediğiniz her şeye baktım hiçbir şüpheli bir şey yok AdwCleaner'ı da indirdim hiçbir şüpheli dosya bulamadığını söylüyor.

Bu yontemi de dener misiniz?

En baştakinde bir tane web dosyası vardı sildim hocam.

Hocam dediğiniz her şeye baktım hiçbir şüpheli bir şey yok AdwCleaner'ı da indirdim hiçbir şüpheli dosya bulamadığını söylüyor.

En baştakinde bir tane web dosyası vardı sildim hocam.

Bunun tarayıcıyla ilgili bir şey olduğunu düşünmüyorum Chrome kullanırkende çıkıyordu sırf bu yüzden değiştirdim ama gene çıkıyor.

@lowinyep Merhaba hocam aynısını bugün bende yaşadım ve çözdüm.

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

@Sakuya Izayoi nin dediğindekinin ilkini Regedit'e girip fotoğraf atar mısınız?

Eki Görüntüle 2501212
Temiz görünüyor, AdwCleaner ile kaldırabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı