G102 vs SteelSeries Prime FPS

G102 kullanıcısıyım. 3.5 yıldır kullanıyorum sol click 1 ay önce bozuldu sonra geri düzeldi kendi kendine. Steelseries Prime FPS al. Sensör olayını yazan forumdaki arkadaşlar asla algılayamaz aradaki farkı ikisini de kullandım. İmkansız algılamanız bir FPS oyununda aradaki farkı. 160 hz vs 165 hz gibi bir fark.

Bazı insanlar gömüyor demişsiniz Prime için? Şu ana kadar hiç denk gelmedim. Ne forumda ne alışveriş sitelerinde.

Tam 3 yıl boyunca G102 kullandım. Yaklaşık 6 ay önce scroll sıkıntı çıkardı, 3 4 ay önce çift tıklama sorunu ile karşılaştım, son 1 haftada ise sağ Click algılamamaya başladı. Ben de bunun üzerine 500 TL fiyat bandındaki en uygun mouse olan Prime aldım. Kesinlikle Prime çok daha iyi bir mouse. G102'nin sadece kronik sıkıntıları bile almamak için yeterli bir sebep. Peki neden G 102'den daha iyi?

1)Bilinen bir kronik sıkıntısı yok (Scroll ile ilgili sıkıntılar duymuştum ama herkeste olan türden değil)
2)Daha hafif ve ele daha oturaklı (eliniz büyükse tabii)
3)Tarama hızı 450IPS Hızlanma 50G, G102'de ise tarama hızı 200 IPS hızlanma 25G yani 2'ye katlıyor 2 konuda da
4)Kablosu çok daha dayanıklı ve örgülü olduğu için sıkıntı yaratmıyor ve kablosuz bir mouse gibi hissettiriyor.
5)Switch ve sensörleri daha iyi
6)Skatezler daha iyi

G102 hangi yönlerden daha iyi diye soracak olursanız
1)Bence yazılımı daha kolay ve daha işlevsel
2)Hem sağ hem sol el için uygun
3)Switch'leri her ne kadar sıkıntılı da olsa Minecraft PvP tarzında jitter Click için daha uygun çünkü Switch'leri daha yumuşak.
4)RGB Prime'da sadece scrollda iken G102'de etraflıca. (Bana göre RGB kesinlikle bir artı değil ama seviyor olabilirsiniz. O yüzden dahil ettim.)

Tamamen tarafsız bir değerlendirme yaptım. Bence G102'nin saydığım özellikleri + denilemez pek ama yine de Seçim sizin ikisinin de fiyatı aynı. Bu fiyattaki en uygun mouse ya Razer cobra ya da SS Prime'dır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…