G244F E2 vs G2412F vs G255F

Bütçe
4000
@The Technologist

MSI yeni monitör yumurtlayıp duruyor, yormaya başladı artık. :D Ergonomi konusunda hepsi denk öncelikle, onu belirteyim.
Renk gamutuna bu videoda değinilmiş, G244F E2'den iyi veriler. Yalnızca kalibrasyon ayarı yapılması önerilmiş, bu da her monitörün kalibrasyonu fabrika çıkışlı denk gelmediği için günümüzde yapılması şart denilebilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Display Specs panel bilgisini rastgele girmediyse G255F'in verileri de elimizde bulunuyor.

MAG 256F ile Aradaki fiyat farkına ve beklemeye değecek bir fark olur mu, yoksa G244F E2'yi hemen alabilirim

E2 kağıt üzerinde en iyi monitör olarak gözüküyor bence. 4.000 TL bandında daha iyi özelliklere sahip bir monitör göremedim. Hz, parlaklık, GtG özellikleri diğer MSI monitörlerle aynı ama sRGB, Adobe RGB ve DCI-P3 kapsamı hepsinden üstün gözüküyor. 256F indirimi bittiği için onu dahil etmiyorum.

G244F E2 al geç o hâlde. Bütçen olduğu sürece fiyat farkına elbette değer ancak bu kadar beklemeni gerektirmiyor.
Sizce E2'de kullanılan panel iyi midir? 1 ms, GtG, 300 cd parlaklık, yüksek sRGB kapsamı gibi özelliklerle kağıt üstünde çok iyi ama gerçekten de öyle midir acaba?

Detaylı araştırmadığımdan net bir şey diyemeyeceğim de tek diyebileceğim şu; kağıt üstü veriler tek başına hiçbir anlam ifade etmiyor. 1 ms GtG monitörün gerçek tepki süresini sunmuyor örneğin, GtG-MPRT mevzusu pazarlama stratejisinden ibaret. 300 CD parlaklık için de öyle abartmalık bir durum yok, çoğu monitörde standart artık.

Ha, dersen ki öteki konular n'olacak? Ergo vs. için ben de kağıt üstü verilerden yararlanıyorum çünkü ortada panel gibi çok kafaya takmalık bir durum yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı