G2A, Kinguin, Steam'den Alınan CD-Key'lerin Ülkeye Getirisi

ZŞenol

Hectopat
Daha fazla  
Selamün Aleyküm. Bildiğiniz üzere G2A, Kinguin ve Steam'de çok güzel fırsatlar oluyor bende buralardan uygun oldukça alışverişler yapıyorum. Ancak buradan aldığımız CD-Keylerin ülkemize bir getirisi oluyor mu? Yani ben kaçak mal kullanmamak için buralardan alışveriş yaparken aldığım hizmetin devletime bir getiri getirmesini de isterim aynı zamanda. Devletimize bir getirisi olmayan malın ''Orjinal'' dahi olsa kaçak olma gibi bir durum söz konusu olmaz mı? Bu konu biraz canımı sıkıyor bilen arkadaşların yardımcı olmalarını çok isterim. Teşekkürler.

Çok ince düşünürsen ithalat yapmış oluyorsun. Yaptığın işin yasal olmayan bir tarafı yok. Dış alım dış satım dengesini kuramayan bir ülke olarak ufak zarar veriyoruz ülkemize . Ancak Mersin limanında Kanada'dan ithal edilen bir gemi dolusu pirincin bu ülkeye vereceği zararları düşünmeyenlerin yanında siz çok sağduyulusunuz.

Selamün Aleyküm. Bildiğiniz üzere G2A, Kinguin ve Steam'de çok güzel fırsatlar oluyor bende buralardan uygun oldukça alışverişler yapıyorum. Ancak buradan aldığımız CD-Keylerin ülkemize bir getirisi oluyor mu? Yani ben kaçak mal kullanmamak için buralardan alışveriş yaparken aldığım hizmetin devletime bir getiri getirmesini de isterim aynı zamanda. Devletimize bir getirisi olmayan malın ''Orjinal'' dahi olsa kaçak olma gibi bir durum söz konusu olmaz mı? Bu konu biraz canımı sıkıyor bilen arkadaşların yardımcı olmalarını çok isterim. Teşekkürler.
Turkiye'den alinan her turlu ithal mal ulkeye zarar. Iphonelar, otomobiller hatta kiyafetler bile. Mecburen almak gerekiyor. Oyunu yurt disindan alirsaniz devlete kotu bir etkiniz olmaz merak etmeyin, eger ithatcilara essek yukuyle komisyon odememizi engelleselerdi o zaman kimse zaten bu yollara basvurmazdi.

CD keyin ne gibi bir getirisi olabilir ki? Nasıl bir katkı yapmasını bekliyorsun?
Çocuklar arasında popüler diye Minecraft'i yasaklamaya çalışan bir ülkeden bahsediyoruz.
Kaçak falan olduğu yok hiçbir şeyin.
Destek olmak (!) istiyorsan Aral'dan alabilirsin, 250 TL, Türkiyedeki oyun sektörünün gelişmesini isteyip bu saflığı yapan çok var. Rekabet kurumunun soruşturmalarına rağmen fiyatlarda hala indirim yapmadılar, bakalım ne gibi kararlar, cezalar çıkacak.
Sen kafanı çok takma, tüketici olarak nerden ucuz bulursan ordan almak doğal hakkın. Hatta yüksek fiyatlara karşı birlik olman, yeri geldiğinde boykot etmen lazım. Devlete katkı falan hikaye.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı