G2A Oyun Ürün Anahtarı Aldıktan Sonra Yapılması Gerekenler

Hotplane

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
G2A'da oyunların daha uygun fiyatla satıldığını gördüm ama almadan önce kafama takılan bazı sorular var.
Oyun kodunu G2a'dan satın aldıktan sonra tam olarak ne yapmak gerekiyor?
Oyun indirme linki vermiyor tahminimce oyunu nereden indireceğiz?
Bunların dışında bilinmesi gereken şeyler varsa bilmediğim açıklarsanız sevinirim.

G2A, Gittigidiyor mantığında çalışıyor. Satıcılar keylerini satışa koyuyorlar, sizde bu satıcıların kaç tane key sattığını ve bu satılan keylerden kaç olumlu not aldığına bakarak seçiminizi yapıyorsunuz. Her satıcı ayrı fiyatlarda etiket koyabilir. Örneğin GTA 5, 111 liraya da var 141 liraya da var. Burada satış rakamlarına baktığınız da kendinize göre en doğru seçimi yapabilirsiniz. Oyunu satın aldıktan sonra site seni bir bölüme yönlendiriyor ve 5 dakika beklemenizi istiyor. Genellikle bu 5 dakika süre dolmadan işlem tamamlanıyor ve key karşınıza çıkıyor. Bu keyi nerede kullanacağınıza gelelim şimdi de. Bu da oyun isminin tamamına bakarak anlaşılıyor. Örneğin ; "Grand Theft Auto V Rockstar Cd-Key Global" burada ki "Rockstar" ifadesi, aldığınız keyi Rockstar'dan aktifleştireceğinizi gösteriyor. Burası Steam olursa Steam'dan aktifleştirilecek, Uplay olursa Uplay, Origin olursa aynı şekilde Origin'den aktifleştirilecek. Burada oyunu satın alırken ki en önemli durumlardan biriside "Global" olup olmadığı. Az önce yazdığım GTA 5'i yine örnek alalım isimin sonunda "Global" yazıyor. Bu bütün ülkelerde kullanılabilir anlamına geliyor. Global yerine örneğin "EU" ifadesi yer alıyorsa bu key sadece Europe yani Avurpa 'da geçerli olmuş oluyor. Herhangi bir oyunun ana sayfasında sayfanın üst kısmına özellikle kullanılamayacağı ülkeler yazar oraya da dikkat etmek de fayda var. Son olarak oyunu sepete eklediğinizde de "Availability" kısmının "Instant" yani anlık olmasına da dikkat etmeniz gerekiyor.

Peki diyelim ki Steam'den oyun kodu girerek satın aldım oyunu. Daha sonra oyunu indirdiğim bilgisayarda mı oynamam gerekiyor?
Benim evimde internet kotalı evden indirmem pek mümkün değil. Nasıl yapmam gerekir bu durumda?

Peki diyelim ki Steam'den oyun kodu girerek satın aldım oyunu. Daha sonra oyunu indirdiğim bilgisayarda mı oynamam gerekiyor?
Benim evimde internet kotalı evden indirmem pek mümkün değil. Nasıl yapmam gerekir bu durumda?
Sınırsız internet olan bir yerde Steam hesabına girerek oyun dosyalarını indirip, o dosyaları bir belleğe atın. Ardından o indirdiğiniz bilgisayarda ki dosyaları silebilirsiniz. Hatta Steam hesabınızdan da çıkış yapın. Kendi bilgisayarınıza geçtikten sonra oyunun(Örneğin ETS2) dosyalarını "Steam/steamapps/common/Euro Truck Simulator 2" dizinine attıktan sonra kendi bilgisayarınızdan Steam hesabınıza girip kütüphanenizden ETS2 'ye sağ tıklayıp özelliklere girdikten sonra "Yerel Dosyalar" sekmesine gelerek "Oyun Bütünlüğünü Doğrula" butonuna basarsanız, indirme yapsa bile 15-20 Mb indirme yapar.

Teşekkürler bu çok yardımcı oldu gerçekten. Ekstra para ödemeden internet kafede oyunu indirip daha sonra evde yükleyebilirim yani.
Peki bu Origin, Uplay ve Gog için de geçerli mi acaba?

Teşekkürler bu çok yardımcı oldu gerçekten. Ekstra para ödemeden internet kafede oyunu indirip daha sonra evde yükleyebilirim yani.
Peki bu Origin, Uplay ve Gog için de geçerli mi acaba?
Muhtemelen geçerlidir ancak Steam dışı platformları pek kullanmadığım için bilmiyorum. İnternet kafe de Steam hesabından çıkış yapmayı kesinlikle unutma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…