Uyumlu, tak kullan. Kartta arıza olmasın yeter.
Almadan önce kartı sisteme takıp oyun ile test et. Öyle al.
Sana şöyle örnek olsun diye söylüyorum, RX 460 alınca sistemde donma sorunu yaşıyordum. Tüm oyunlarda vardı.
Bir yerden esti, frekansı düşürmek aklıma geldi ama sonra yaparım diye yapmadım. Unuttum. Bir süre sonra rastgele forumda gezerken bir konuda undervolt işlemini gördüm. Onu denedim. Biraz işe yarar gibi oldu. Daha sonra sinirim bozuldu, frekansı en dibe çektim 900 MHz'e, sorun çözüldü. 1GHz'e çektim sorun yok. 1050'Ye çekince yine sorun yok, 1.1'e çekince tekrar oyun donması oluyordu. 1 GHz'e çekip devam ettim.
1 hafta sonra kasayı açtım. Kartı çıkarttım, 2. PCI-E 2.0 portuna taktım. Normal bir şekilde çalışıyor.
Şimdi ben bunu neden yazdım? Benim PCI portum arızalı olabilir, kart beslemesi arızalı olabilir. Ben adamı akşam çağırıp 5 dakika deneyip alsaydım bu kadar ugrasmayacaktim. Sende dene, sonra parayı ver.
Arkadaşına parayı verirsin, sen kartı test edersin, eğer oyundan atma vs olmuyorsa arkadaşın verir parayı.
Buna olmaz derse engelle geç. %60 dolandırıcı %39 bozuk kart satıyor, %1 bilmeyen satıcı.
GTA'yi korsan olarak indirmiştim, High ayarlarda 40 FPS oynanıyor, ama CPU biraz tıkanıyor. 3 GHz, belki 3.5 GHz'e çeksem bir problem kalmazdı. Ama uğraşmadım.