G31MT-S2PT FA Sisteme Mavericks

Safa Byr

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Mac Os X Maverick 10.9.3 kurdum. Kurulum başarılı oldum fakat çok garip bir sorun ile karşılaştım. Bu sorunların resimlerini atacağım yardımcı olursananız. sevinirim.
1-)
2.JPG

2-)
SNV31386.JPG

3-)Buranın ne olduğu ve nasıl kullanılıcağını bilmiyorum. ama karıştırırken yanlışlıkla açtım açtığım yol işte bu.
SNV31390.JPG

4-)
SNV31392.JPG

5-)
SNV31393.JPG

6-)
SNV31394.JPG

7-)
SNV31395.JPG

SNV31397.JPG

9-)
SNV31398.JPG

10-)
SNV31402.JPG

11-)
SNV31407.JPG

12-)
SNV31411.JPG

13-)
SNV31414.JPG

14-)
SNV31416.JPG

15-) Şuan açılıyor fakat internet çalışmıyor ve ses kartının sürücüsünü yüklediğim halde çalışmadı. İnternet'i ise ethernet kablosu kullanıyorum.
SNV31419.JPG

16-)
SNV31420.JPG
17-)
SNV31421.JPG

Dosya Ekleri

• SNV31393.JPG
    SNV31393.JPG
    43,6 KB · Görüntüleme: 336
Son düzenleyen: Moderatör:
İyi yapmışsın, mac sağlam sistemdir. 1 numara. Sorunu anlayamadım, wireless'den girmek istiyorsun sanırsam. Wireless kartının driverinı googleden bulabilirsin :)

• Bakın 3 ile 10 numaralı resimdeki yerler neresidir?
  • Ben burada ne yapmalıyım kalıcı olarak clover boot loader gelmesini sağlamak için
  • Driver olarak ise ethernet kartını ses kartını falan görmüyor. Driverlar yükledim ama takılı jak gözükmüyor demektedir.

Kalıcı olarak Clover gelmesi için videoyu izleyin.
Sanırsam
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
18.dkda altta acıklamalarda bulabilirsiniz.
Saygılar
Eğer mount edincede olmazsa Chamelon kurabilirsin elle manuel olarak.

Kardeş zaten senin dediklerin yükleme aşamasında var.clover configuater falan var hepsini yaptım fakat farklı bir arayüzü geliyor. aslında o bölümde arayüz değil bios menüsü gibi bir şey hayatımda ilk defa böyle bir şey gördüm.

Sizin o kısımlarla bir işiniz yok. USB belleği boot ederek kurulum yaptıysanız sıra kext ve bootloader yüklemek. Ses için Sistem Tercihlerinden Green Output seçin. VoodoHDA yükleyin Multibeast içinden. Varsa ses kartı sürücünüzü de kurun.

sizin dediğinizi yaptım fakat ethernet kartı ses kartı bunları görmüyor. sadece işlemci , HDD , anakart , ekran kartı gözüküyor.
şaşırtıcı olanı ise ekran kartının yüklemeden sonra yüklü olarak gelmesi.multi beast denedim system info denen program var onu önerdiler o program da olmadı. artık çözüm üretemiyorum.

Son düzenleme:
Ses ve Etnernet kartları için multibeast kullanmanız gerekiyor. Sizdeki anakartın Rev.1.x hangi versiyonu, versiyon numarası anakartın sol alt tarafında olması gerekiyor, ona göre multibeast ile hangi sürücüleri kurmanız gerektiğini belirleyelim. Bootloder için ise HDD modelini belirtin ona göre hangi bootloaderi kullanmanız gerektiğini söyleyelim.

rev:1,1 dir. Kardeş sen multibeast demişsin .Ben multibeastı indirdim yükledim ses sürücüsünü yükledim fakat mavericks'in ses kontrolleri bölümüne girdiğimde takılı jak gözükmüyor. Halbüki jakı kontrol ettim takılı.HDD lere gelirsek bende iki tane 320Gb HDD var.Modelleri :
  • Western Digital WD3200AACS
  • Samsung HD322HJ
HDD'lerim bunlardır ben clover boot loader kullandım. Şu anda hem windows 8.1 hem mac var. fakat hangi diskte mac olduğunu bilmiyorum.

Hangi sürümleri seçeceğimde yardımcı olursanız sevinirim. Size rüşvet olarak yazılarınızı beğenebilirim.(Şaka olarak, ciddiye almayın.) :D

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı