G3250- R7 240 sisteme nasıl bir yükseltme yapılmalı?

kerem1238806

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 2 senedir Pentium G3250+MSI R7 240+8GB DDR3 RAM olan bir sistem kullanıyorum. Bu sistem gerçekten beni şaşırttı. Arma 3, Rust gibi açık dünya oyunlarını oynayabiliyorum ama biraz yükseltme yapmam gerek diye düşündüm. Öncelikle sorularım şunlar;

1- Pentium G3250 ile i3 4170 arasındaki farklar nelerdir? Veya aralarında çok fark var mıdır?
2-i3 4170 in yanına GT1030 çekmeyi düşünüyorum. Güzel uyumlu çalışırlar mı? İşlemci besleyebilir mi?
3- Bu işlemci ve ekran kartını alırsam oyunlarda ne kadar FPS artışım olur?

Sorularım bunlar. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorularınızın Cevapları
  1. Gerek hyperthreading olsun gerek çekirdek performansı olsun i3 4170 daha güçlü bir işlemcidir. Karşılaştırma
  2. Rahatlıkla besleyecektir. İsterseniz GTX 1050 Ti ve ya RX 470/570' e bile çıkabilirsiniz.
  3. Ne kadar artış olur bilemem ancak gözle görülür bir performans farkı olacaktır.

Sorularınızın Cevapları
  1. Gerek hyperthreading olsun gerek çekirdek performansı olsun i3 4170 daha güçlü bir işlemcidir. Karşılaştırma
  2. Rahatlıkla besleyecektir. İsterseniz GTX 1050 Ti ve ya RX 470/570' e bile çıkabilirsiniz.
  3. Ne kadar artış olur bilemem ancak gözle görülür bir performans farkı olacaktır.
Geri dönüş yapamadım kusura bakmayın. Cevaplarımı aldım çok sağ olun, ancak bazı bilgisayarcılar i3 4170 eskidi artık ona geçeceğine 1151 pin li sistem topla diyorlar. Ve 2 çekirdekli diyorlar. Bu işlemciyle Rust, Arma 3 gibi açık dünya oyunlarını da oynayacağım. Çok zorlanır mı ? Pentium g3250 ve r7 240 la çok güzel oynuyorum. ama işlemci sıcaklığına baktığımda 98 100 derece arası gösteriyor. Ve bu işlemcinin yetersizliğinden kaynaklı. Böyle ömrünü bitiriyorum. Aynı şey i3 4170 de de olur mu ?
Not: Eğer bir moderator bu yorumu görüyorsa ceza vermeden önce nerede hata yaptığımı belirtsin. Çünkü virgülden önce boşluk bıraktığım için ceza yemişim, halbuki buna dikkat ederim.

Cezaları biraz acımasız bulan biriyim. Belirgin ve kasıtlı yapılan hataların yanında, farkında olunmadan yapılan basit hatalar olabiliyor. Sizin virgül öncesi boşluk hatası yapmanız gibi. Özellikle mobilde bunu farketmek zor olabiliyor. Bunun bir derecelendirmesi olmasını savunanlardanım.

Sorununuza dönersek, işlemci bakımından performans artışı yaşarsınız. Sıfır parça düşünüyorsanız yeni nesile geçmek daha mantıklı olur. Yok ben ucuza ikinci el buldum diyorsanız farklı. Ek olarak ekran kartı olarak en az GTX 1050 - RX 560 4G ayarında bir karta geçerseniz bir süre daha idare eder.

Cezaları biraz acımasız bulan biriyim. Belirgin ve kasıtlı yapılan hataların yanında, farkında olunmadan yapılan basit hatalar olabiliyor. Sizin virgül öncesi boşluk hatası yapmanız gibi. Özellikle mobilde bunu farketmek zor olabiliyor. Bunun bir derecelendirmesi olmasını savunanlardanım.

Sorununuza dönersek, işlemci bakımından performans artışı yaşarsınız. Sıfır parça düşünüyorsanız yeni nesile geçmek daha mantıklı olur. Yok ben ucuza ikinci el buldum diyorsanız farklı. Ek olarak ekran kartı olarak en az GTX 1050 - RX 560 4G ayarında bir karta geçerseniz bir süre daha idare eder.
Bende aynı düşüncedeyim. Bir de teşekkür etmek yerine beğenmek de mantıksız geliyor ne bileyim teşekkür etmeyince sanki saygısızlık etmiş gibi oluyorum. Konuya gelecek olursak 2. el bulursam rx460 düşünürüm bulamazsam gt 1030 alacağım. Çok sağolun

Bir de teşekkür etmek yerine beğenmek de mantıksız geliyor ne bileyim teşekkür etmeyince sanki saygısızlık etmiş gibi oluyorum.
İlk önce ben de sizin gibi düşünüyordum. Ama öyle düşünmenize gerek yok, rahat olun. Bunun sebebi yorum fazlalığının biraz olsun azaltmak.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı