G3258 GTA V Donma sorunu

Canberk Efe

Hectopat
Daha fazla  
G3258 işlemcili bir sistemim var. Uzun zaman önce oyun bilgisayarında oynadığım GTA V'i bir daha indirmeye karar verdim. Steamden indirdikten sonra Recep ve Ali abinin buradaki grafik ayarlarını uyguladım kasmadan oynuyorum arada görüntüde morluklar falan oluyor normal sanırım. Ama yaklaşık 15 dakika sonra oyun sesi olmasına rağmen oyun donuyor 30 saniye sonra oyun sesi de gidiyor ve donmuş bir şekilde kalıyor acaba sorun ne olabilir? Sistemim G3258 4.5 GHz işlemci, DDR4 8gb RAM, GTX 750 Tİ OC ekran kartı bileşenlerinden oluşuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Donma sırasında bu değerleri alıyorum;

Dün neredeyse sürekli oyundaydım donmasını bekledim ama hiçbir donma olmadı, bugün ekran kartı için furmark testlerini yaptım sanırım işlemci biraz ısındı, bundan dolayı oyunda biraz vakit geçirince donma sorunu ile karşılaştım, oyunu kapattım. MSI After Burner programını çalıştırdım oyuna girdim ve tekrar donma sorunuyla karışılaşınca değerlerin fotoğrafını aldım. (bu süre zarfında işlemci birkaç derece soğumuş olabilir). İşletim sistemim Windows 10 deneme sürümü, ekran kartı sürücüm GeForce Game Ready Driver 388.59
Grafik ayarlarını dün biraz kıstım özellikle nüfus ayarlarını kapattım, bugün 1 ya da 2 tık yükselttiğimi hatırladım belki çözüme yardımcı olur.
@Jira

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayarları ve çözünürlüğü olabildiğince yükselt. V-SYNC açıksa kapat. Darboğaz oluyor.
Örneğin hangi ayarları açmalıyım GPU kullanım göstergesi sarıda, isterseniz şuanki ayarları atabilirim.
Eklemeyi unutmuşum DirectX 10.1 sürümünü kullanıyorum 11 sürümüne geçince belirli bir süre sonra "err_gfx_d3d_init" hatası alıyordum, forumda Recep abinin bir makalesi var ordakileri uyguladım çözüme ulaşamadım, ulaşamayınca sürümü 11 e aldım ve hatayı almıyorum ama donma devam ediyor.

Genellikle işlemci ısısı 70 dereceyi geçince donma yapıyor sanırım ısıyla alakalı olabilir. Isıyıda etkileyen faktör kullanım olduğuna göre sorun darboğaz yapması sanırım.

Sanırım olabilir. Mesela ben soğutucu olarak Hyper 212X kullanmıştım bir hayli serin tutuyordu işlemciyi. İşlemci gücü isteyen ayarları kısmayı da unutma.
Gelişmiş Grafik Seçenekleri diye bir menü vardı sanırım ismini tam hatırlayamadım işlemci ile ilgiliymiş oradaki bütün ayarlar kapalı. @Jira 'dan ayarları bekliyorum bide öyle denersem daha sağlıklı olur sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…