G3258 GTX 750 Tİ sistem upgrade

KsKCaso

Kilopat
Daha fazla  
Elimde bulunanlar; İşlemci: G3258, Anakart:H81M-C, Ekran Kartı: GTX 750 Tİ RAM: 2 x GSKILL 4GB Ripjaws DDR3 1600MHz, 1080p Monitör
900-1000 TL arası bir bütçem var. Aklımda i5 6500 ile yavaştan DDR4 sisteme geçmek var. Bir yandan i5 4460 alıp artan parayla ve elimdeki ekran kartını satarak daha üst bir ekran kartı almayı düşünüyorum. Açıkçası karasız kaldım siz olsaydınız bu bütçeyle bu sisteme ne gibi bir ekleme yapardınız?
Bilgisayar ile büyük çoğunlukla oyun oynanacak. Az da olsa ödevler ve projeler için render alınacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
H110 anakartlardan birisini alıp İ5'in giriş seviyesi modellerini alabilirsin. Veya soğutucu alıp işlemcini 4.5 GHz gibi değerlere O.C edebilirsin. Bu şekilde işlemcinin toplam yükteki performansı İ3 4160 gibi değerlere ulaşacaktır. Bu sistem GTX 750 TI'ı fazla fazla besleyebilecek bir sistem. İ5 6500 gibi işlemcileri alıp oyun performansını arttıracağını sanıyorsan korkarım yanılıyorsun. Ekran kartını değiştireceksen eğer GTX 750 TI'ı sattıktan sonra elindeki bütçeyi bize belirt. Ona göre bir tavsiyede bulunalım.

Oyun için istiyorsan DDR4 sistemin etkisi pek olmayabilir, o yüzden bence şimdilik sadece CPU takviyesi yap. 1000 TL bütçen olduğu için elinde 350-400 TL kalıyor, elindeki ekran kartını 250 TL'ye kolaylıkla 2. El bölümünden satabilirsin yada başka bir yerden. Ondan sonrada 2-3 ay sonra üstüne bir 500 TL daha koyup GPU almanı öneririm. Çünkü ileride çıkacak oyunlar için yeni bir teknoloji gerek önerdiğim GPU'da yeni versiyon ayrıca şuan piyasadaki oyunları çok rahatlıkla oynatır, yada kendi bildiğin gibi yaparsın benim önerim bu.

Bence işlemciyi en az 4.0 Ghz'e overclock edip R9 380 veya GTX 960 almalısın. Eğer elinde CPU soğutucu yoksa bir de soğutucu eklersin. Veya @nxkddnsbskxndbdjdndbshd 'in dediği gibi hiç masrafa girmeden 2-3 ay bekle çünkü yeni bileşenler piyasaya sürülecek. O zaman daha sağlıklı bir karar verebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…