G3258 Hız Aşırtma Sorunu

S

Ssercanbor

Ziyaretçi
Merhaba, konuyu çok uzatmadan kısa ve net şekilde sorunumdan bahsedeyim.

• Anakart : Ga-H81M-S2PV 2.0
  • İşlemci : G3258

Diğer bileşenleri yazmam gerekirse söyleyin.

Bugün işlemcimin hızını yükseltmek istedim ama pek de videolarda seyrettiğim kadar yüksek hızlara ulaşamadım. Normal çalışma frekansı 3.2. Benim elde ettiğim frekans ise 3.7 stabil çalışıyor. 1.200V verdim.

Neden ben bu sorunu yaşıyorum? Daha yukarı seviyelere çıkarabilir miyim?

- Yardımlarınızı ve önerilerinizi esirgemeyin. Teşekkürler. İyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim bios güncelle termal macun sür işlemciye 4.0 kadar gidersin stok fanla

Voltajı artırmayı deneyin.

Kardeşim bios güncelle termal macun sür işlemciye 4.0 kadar gidersin stok fanla

Güncelledim, şuan anakartın hız aşırtma programı ile ayrıcalıklı yani yüksek hız aşırtma seçeneğini seçtim... 3.8 stabil çalışıyor.

Ekran Kartı : MSI GTX 750 TI

Ekran kartıma da hız aşırtma yaptım. Çekirdek hızını 1400 mhz yaptım çok daha verimli çalışıyor şuan.

- Tabii işlemcinin gücü diğerleri gibi olmaması beni biraz hayal kırıklığına uğrattı.

Voltajı artırmayı deneyin.

Denedim ama 3.9 ghz ve üzerine çıkınca hız aşırtma hatası alıyorum. İşlemciden kaynaklanıyor. Bizim karpuz kelek demeyeyim de çok iyi çıkmadı.

Dostum öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Bence hız artmamasının sebebi işlemcin değil anakartındır. İşlemcin kötü bile çıksa 4.2 altına düşeceğini hiç bir şekilde düşünmüyorum. Şahsen 4.5ghz de kullanıyorum.Anakartım MSI H81M-PRO-VD

Anakartın incelemelerine ve G3258 ile yapılan hız aşırtma videolarında böyle bir sorun yoktu. Biraz araştırdıktan sonra her G3258 istenildiği gibi 4 ghz ve üzerine çıkamıyormuş. Anakartımın hız aşırtma programı ile bu eksikliği az da olsa giderdim şimdilik. 3.8 ghz stabil çalıyor.

- 3.9 yapınca ve voltaj verince hız aşırtma hatası veriyor BIOS ve işletim sistemi açılmıyor. Tekrar BIOS ayarlarımı yapmamı istiyor.

- Yeni G3258 alacağım sanırım, tanıdık birinden almıştım.

İlginiz için teşekkür ederim.

An itibari ile 4 ghz hızına ulaştım. Voltaj değerleriyle oynadıkça yeni ayarlar öğreniyorum. İş BIOS da bitiyor. Bu arada kullandığım soğutucu Akasa Venom Atto ... Boşta 30 dereceyi görürken, tam yükte 45 derecede çok serin çalışıyor. 4.2 ghz denedim açılmadı bilgisayar. Denemeye devam.

• Anakart : Ga-H81M-S2PV 2.0

Bu anakart alınmamalı. Asus yada Msı alacaktım ilk başta fiyatı çok daha uygun olduğu için tercih etmiştim. İşlemci şuan 4.3 ghz de stabil çalışıyor. Deneme yanılma yöntemiyle pek çok ayar deneyerek buldum. Bir yerden sonra sıkıyor bu işlem. Şuan için memnunum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…