G3258 için Fan tavsiyesi

angaraliofficial

Centipat
Daha fazla  
Pentium: G3258 3.2 GHz işlemcime overclock yapmak istiyorum. Kendi fanı yeterli olur mu acaba? İnternet kafeye sordum kule tipi fan gerekmiş, yardım istiyorum. Ve lazımsa en uygun fan kaç paradır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Overclock için tek başına soğutucu yeterli gelmeyebilir. Şansına işlemci silikon kalitesi düşük çıkar, anakart giriş seviye olur vs. tüm bu etkenler doğrultusunda yapacağın iş mevcut stok soğutucuyla ne çapta overclock yapacağın olmalıdır. Kule tipi performanslı soğutucu 200 ₺'den başlıyor yani kullandığın işlemcinin iki misli fiyatına denk geliyor. İşlemciyi satıp üzerine 50 ₺ koysan soğutucu masrafıyla birlikte 350 ₺'ye overclockla asla gücüne erişemeyeceğin I5 4440 alırsın.

Çok güçlü bir işlemciniz yoksa overclock deneyimi ve cebinizden çıkan para sizi ciddi anlamda üzebilir. @CJack60 'nin önerdiği gibi eksi işlemcinizi satıp, üzerine bir miktar para ekleyip i5 4440 ya da 4460 almayı düşünebilirsiniz. Adam akıllı kule tipi soğutucular 250 TL'den başlıyor zaten. i5 4440 350 TL. 300TL'ye pazarlıkla alınabilir ikinci el olarak. İşlemciler, bozulma veya arıza vermesi en düşük ihtimalli donanım parçalarındandır. Umarım yardımcı olabilmişizdir.

Asus H81m-k 1150p Ddr3
Anakartınız nedir?
Asus H81m-k 1150p Ddr3
  • Overclock yapma sebebiniz nedir? İşlemci performansının yeterli olmadığını mı düşünüyorsunuz?
  • Gerekli testleri yaptınız mı? Yükte aldığınız sıcaklık ve performans testlerinin sonuçları nasıl?
  • Yeni soğutucu için bütçeniz nedir?
Belli bir yere kadar aynı soğutucuyu kullanabilirsiniz.
Asında darboğaz olduğu için overclock yapmak istiyorum. yapmassam 8 GB ram almayıda düşünüyorum EKRAN KARTIM
MSI RX550 AERO ITX 4G OC 4GB GDDR5 128Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı