G3258 İçin Maximum Ekran Kartı Tavsiyesi

Sizce G3258 GTX950 kaldırır mı ?

• Evet

Oy: 16 72,7%
  • Hayır

Oy: 6 27,3%

• Oy verenlerin toplamı
    22
Daha fazla  
Herkese merhabalar arkadaşlar. Bu konuyu bir soru sormak için açtım. Ancak benden sonra bu soruyu merak eden kullanıcılar için de bir rehber niteliğinde olsun istiyorum. Detaylı bir şekilde tartışalım ve en doğru sonuca varalım.

Öncelikle elimdeki parçaları aşağıya yazıyorum:
  • Anakart: MSI H81M-P33
  • Ekran Karı: Nvidia GT630 2GB 128 Bit
  • Ram: 8Gb (2x4) DDR3 1333 Mhz
  • İşlemci: İntel Pentium G3258 - 3,2 Ghz - 2 çekirdekli işlemci + stok soğutucu
  • Hard Disk: 500Gb
  • Güç Kaynağı: Aerocool KCAS 600W 80+ Bronze Aktif PFC
Elimdeki parçalar bunlar. Şimdi gelelim asıl soruya. İnternetten yaptığım bazı araştırmalar ile ve Youtube'den izlediğim videolardan yola çıkarak, kullanıcılar iki guruba ayrılmış durumdalar. Birinci gurup G3258 için en yüksek GTX750Tİ önerirken, bazıları Overclock ile (Recep Baltaş ve Ali Güngör abilerimizin de yaptığı gibi) GTX Titan X bile kaldırabileceğini söylüyorlar.

G3258 Titan X Performansı:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

G3258 GTX950 Performansı (Witcher 3)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

G3258 GTX950 GTA5:

Bu video da ilk olarak 750Tİ sonradan GTX960, G3258 ile GTA5'te test ediliyor
GTX750Tİ de hiç bir sorun yokken GTX960'ta birden darboğaz ortaya çıkıyor.
(Sanırım Overcloksuz olduğu için):

Bazı kullanıcılar ise bu işlemcinin 2 çekirdekli olduğu için artık işe yaramayan bir işlemci olduğunu söylüyor. Evet bazı oyunlar artık 2 çekirdeği devre dışı bırakmış durumdalar ancak ben sadece GTA5 oynayacağım ve GTA5 2 çekirdek kabul ediyor diye biliyorum.

Benim amacım ShadowPlay ile GTA5 videosu çekmek. (Evet sadece GTA5 Oynayacağım)
Ve bu sisteme almak istediğim ekran kartı GTX950.

Şimdi tartışmaya başlayalım: Sizce G3258 işlemcisine en fazla hangi ekran kartı takılmalı.
Linkini verdiğim videoları da izlemenizi istiyorum arkadaşlar.

Herkese merhabalar arkadaşlar. Bu konuyu bir soru sormak için açtım. Ancak benden sonra bu soruyu merak eden kullanıcılar için de bir rehber niteliğinde olsun istiyorum. Detaylı bir şekilde tartışalım ve en doğru sonuca varalım.

Öncelikle elimdeki parçaları aşağıya yazıyorum:
  • Anakart: MSI H81M-P33
  • Ekran Karı: Nvidia GT630 2GB 128 Bit
  • Ram: 8Gb (2x4) DDR3 1333 Mhz
  • İşlemci: İntel Pentium G3258 - 3,2 Ghz - 2 çekirdekli işlemci + stok soğutucu
  • Hard Disk: 500Gb
  • Güç Kaynağı: Aerocool KCAS 600W 80+ Bronze Aktif PFC
Elimdeki parçalar bunlar. Şimdi gelelim asıl soruya. İnternetten yaptığım bazı araştırmalar ile ve Youtube'den izlediğim videolardan yola çıkarak, kullanıcılar iki guruba ayrılmış durumdalar. Birinci gurup G3258 için en yüksek GTX750Tİ önerirken, bazıları Overclock ile (Recep Baltaş ve Ali Güngör abilerimizin de yaptığı gibi) GTX Titan X bile kaldırabileceğini söylüyorlar.

G3258 Titan X Performansı:

G3258 GTX950 Performansı (Witcher 3)

G3258 GTX950 GTA5:

Bu video da ilk olarak 750Tİ sonradan GTX960, G3258 ile GTA5'te test ediliyor
GTX750Tİ de hiç bir sorun yokken GTX960'ta birden darboğaz ortaya çıkıyor.

Bazı kullanıcılar ise bu işlemcinin 2 çekirdekli olduğu için artık işe yaramayan bir işlemci olduğunu söylüyor. Evet bazı oyunlar artık 2 çekirdeği devre dışı bırakmış durumdalar ancak ben sadece GTA5 oynayacağım ve GTA5 2 çekirdek kabul ediyor diye biliyorum.

Benim amacım ShadowPlay ile GTA5 videosu çekmek. (Evet sadece GTA5 Oynayacağım)
Ve bu sisteme almak istediğim ekran kartı GTX950.

Şimdi tartışmaya başlayalım: Sizce G3258 işlemcisine en fazla hangi ekran kartı takılmalı.
Linkini verdiğim videoları da izlemenizi istiyorum arkadaşlar.

Gelişen oyun motorları DX12 ile beraber dahada gelişecek. Vakti zamanında yapılmış testleri ilerisi için referans almak doğru olmaz. Bilemeyiz neyin ne olacağını ancak artık popüler olan açık dünya oyunlar yüzünden işlemciye binen yük gün geçtikçe artıyor. GTX950 G3258'i ilerde tekletebilir.

Gelişen oyun motorları DX12 ile beraber dahada gelişecek. Vakti zamanında yapılmış testleri ilerisi için referans almak doğru olmaz. Bilemeyiz neyin ne olacağını ancak artık popüler olan açık dünya oyunlar yüzünden işlemciye binen yük gün geçtikçe artıyor. GTX950 G3258'i ilerde tekletebilir.
Ben zaten ileride sistemi değiştiririm ancak şu an 3 - 4 ay kadar beni idare etsin istiyorum. Yani GTX950 + G3258 OC sorun çıakrtır mı GTA5'te ?

GTX 750Ti maximum alıcanacak kart olmalı.
Ama attığım videolarda, hemde Recep abilerin yaptığı testte Titan X takıyorlar. Bana bunu açıkla o zaman.

Ben zaten ileride sistemi değiştiririm ancak şu an 3 - 4 ay kadar beni idare etsin istiyorum. Yani GTX950 + G3258 OC sorun çıakrtır mı GTA5'te ?

Ama attığım videolarda, hemde Recep abilerin yaptığı testte Titan X takıyorlar. Bana bunu açıkla o zaman.
O videoda zaten darboğaz olacağı ve düşük performans alınacağı gösterilmeye çalışılmış.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı