G3258 ile Far Cry 4 ve Dragon Age: Inquisition Testi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
FC4 şu anda çalışmıyor. Bu konudaki açıklamam:

Rehberde kullandığımız Pentium G3258 işlemcinin çekirdeği Haswell teknolojisini barındırıyor, yani en güncel teknolojilerden biri. İşlemci ayrıca sanallaştırma dahil bütün güncel komut setlerini desteklemekte. (Bilgi: ARK | Intel® Pentium® Processor G3258 (3M Cache, 3.20 GHz))

Far Cry 4 şu anda çift çekirdekli sistemlerde siyah ekran hatası vermekte fakat Ubisoft'un bir güncelleme ile bu sorunu çözeceğini düşünyoruz. Bu konu için Ubisoft Teknik Destek Forumlarında konu açtığımızı da belirtmek isterim. Benzer şekilde binlerce çift çekirdekli işlemci sahibi de bu konuda yama bekliyor.

Ayrıca son zamanlarda yeni oyunların çift çekirdek yerine dört çekirdek istyoruz derken bahsettikleri çift çekirdek, Core 2 Duo işlemciler. Kaldı ki, Steam Donanım İstatistikleri'ne baktığınızda %48 ile çift çekirdek dünyada en çok kullanılan işlemci tipi! (Kaynak: Steam Hardware & Software Survey ) Bu bağlamda hiçbir oyun yapımcısı çift çekirdek desteğini anında kesemez.

Daha önce CryTek, Crysis 3 ile DirectX 11 zorunluluğu getirdi, şirket neredeyse iflas ediyordu.

Kısacası işlemci konusunda en ufak bir şüpheniz olmasın. Kendimiz kullanmayacağımız hiçbir bileşeni sizlere önermeyiz. 10 sene önce bazı markaları önermiyordum, halen daha önermiyorum :)

Sağlıcakla.

@Recep Baltaş hocam konu açıcam ama banlanmaya korkuyorum. Aklımda sadece 2 sistem kaldı. Acaba açarsam konuyu tekrardan banlanır mıyım ? Bu ahfta içinde alıyorum ve fikirleriniz çok önemli. Özelden de konuşabiliriz.

@Silinen üye 1. O işlemci için H81M-Plus yeterli olacaktır.
2. Ekran kartı olarak fiyat/performans baz odaklı düşünürsek tercihin R9 280X olmalıdır.
3. Güç kaynağı olarak bence 600 watt yeterli olacaktır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı