G3258 ile O.C. yapabileceğim en hesaplı anakartlar hangileridir acaba? (H81m- Plus harici)
Normalde i5 4460 almayı düşünüyordum ama bütçem çok kısıtlı olduğu için G3258 de alabilirim. Ayrıca bu işlemci overclock ile madem i5'in 600-700 tl'lik modellerine kafa tutuyor, neden 500 tl fazladan vereyim diyorum, acaba bilmediğim bir eksik yönü mü var anlayamadım. Siz bu durumda ne önerirsiniz?
Aslında vazgeçmedim, sadece biraz daha düşük fiyata bulabileceğim alternatif anakartları araştırıyorum. 50-60 tl fark bile önemli diyebilirim benim için. Ama sanıyorumki en düşük model H81-M Plus gibi gözüküyor.
Anakartta bütcen nedir?
Çok kısıtlı ile H81M-PLUS alabilirsiniz.
Ama tavsiyem F/P Ürünü olan Z97 PC Mate.
Bu arada diğer sorunuzuda yanıtlayayım. İşlemcinin i5 4690K performansına iyi bir soğutucu ile ulaştığı doğru ama şunu unutmamak lazım ki i5 4690K'da O. C yapılabiliyor.
Aslında vazgeçmedim, sadece biraz daha düşük fiyata bulabileceğim alternatif anakartları araştırıyorum. 50-60 tl fark bile önemli diyebilirim benim için. Ama sanıyorumki en düşük model H81-M Plus gibi gözüküyor.
Anakartta bütcen nedir?
Çok kısıtlı ile H81M-PLUS alabilirsiniz.
Ama tavsiyem F/P Ürünü olan Z97 PC Mate.
Bu arada diğer sorunuzuda yanıtlayayım. İşlemcinin i5 4690K performansına iyi bir soğutucu ile ulaştığı doğru ama şunu unutmamak lazım ki i5 4690K'da O. C yapılabiliyor.
Anakart için en fazla 200 tl bütçem var. Ve sanırım H81M-PLUS'ı alıyorum.
Tabi aslında bütçe konusunda bir sıkıntı yoksa 4690K daha mantıklı. Ama mesela 4460'ın ne önemi kalıyor G3258'in yanında. En azından cepte kalan 300 tl'yi ekran kartına verebilirim böylece. Bu arada işlemci için bütçem 500 tl. Ama dediğim gibi, 4690K'ya yakın bir performans alabilmem mümkünse, 4460'ı alıp neden 300 liramı çöpe atayım. En azından siz olsanız bu durumda hangisini alırsınız?
Ben kendimde G3258 aldım ve şuan elimde var. Şunu söyleyebilirim ki burda ihtiyaçlarınız önemli. Eğer bir oyun bilgisayarı topluyorsanız ve bütceniz kısıtlıysa G3258 en iyi tercih olur diye düşünüyorum.Anakartta ise kesinlikle H81-M PLUS altına düşmemeye çalışın.